vineri, iulie 12, 2024
spot_img

Constructia liniei Moscova-Kazan ar putea fi demarata anul viitor

hsr russia sapsanMinistrul Transporturilor din Rusia, Maxim Sokolov, a anuntat ca lucrarile de constructie a liniei de mare viteza Moscova-Kazan vor fi lansate in 2017.
„Valoarea proiectului este mare, de peste 1 trilion de ruble (12,7 mld dolari, n.r.), iar partile implicate, ce includ autoritatile si companiile, trebuie sa isi consolideze finantarea privind executia proiectului. In prezent, acesta se afla in faza de proiectare si estimam ca in acest an se va ajunge la un acord cu partenerii chinezi”, a declarat Sokolov.
Valoarea totala a proiectului liniei este estimata la 1,068 trilioane ruble (13,6 mld dolari) si vizeaza constructia a 770 km de linie, ce va traversa 7 regiuni ale Rusiei. Moscova-Kazan va fi deservita de 15 statii ce includ Vladimir, Nizhny Novgorod, Cheboksary si Kazan, iar timpul de calatorie se va reduce de la 12 ore, in prezent, la 3,5 ore.
In luna mai, China si Rusia au semnat un MoU pentru constructia liniei, parte chineza precizand ca este disponibila sa majoreze valoare creditului acrodat la 150 mld ruble (1,9 mld dolari).

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole