Consortiul Qube depune cererea revizuita pentru achizitia Asciano

ascianoConsortiul condus de Qube Holdings, format alaturi de Global Infrastructure Management, Canada Pension Plan Investment Board si CIC Capital Corp, a anuntat ca a depus propunerea pentru achizitia tuturor actiunilor din capitalul Asciano, care inca nu sunt detinute de Consortiu.
Oferta are o valoare de 9 mld dolari australieni (6,4 mld dolari), fiind considerata o „oferta superioara” fata de cea a Brookfield.
Oferta propusa va permite Qube sa achizitioneze ativitatea Asciano din terminalul de containere Patrick, detinuta de Asciano si un interes de 50% din Australian Amalgamated Terminals; GIP, CPPIB si CIC Capital vor achizitiona divizia feroviara a Asciano prin detinerea comuna a BidCo. De asemenea, in cadrul tranzactiei se intentioneaza vanzarea a 50% din  ACFS Port Logistics Pty catre o entitate stabilita de GIP, CPPIB si CIC Capital.
Qube spera ca fuziunea porturilor sub o singura structură de proprietate a Qube va genera beneficii de 30-50 mil dolari australieni pe an.
Consortiul Qube a revizuit oferta in „cash si actiuni” a ofertei pentru Asciano, aceasta fiind cu mult mai mare dacat oferta Brookfield. Anuntul este facut la 3 luni de la achizitia a 19.99% efectuata de Consortiu.