miercuri, iulie 3, 2024
spot_img

Consortiul Qube depune cererea revizuita pentru achizitia Asciano

ascianoConsortiul condus de Qube Holdings, format alaturi de Global Infrastructure Management, Canada Pension Plan Investment Board si CIC Capital Corp, a anuntat ca a depus propunerea pentru achizitia tuturor actiunilor din capitalul Asciano, care inca nu sunt detinute de Consortiu.
Oferta are o valoare de 9 mld dolari australieni (6,4 mld dolari), fiind considerata o „oferta superioara” fata de cea a Brookfield.
Oferta propusa va permite Qube sa achizitioneze ativitatea Asciano din terminalul de containere Patrick, detinuta de Asciano si un interes de 50% din Australian Amalgamated Terminals; GIP, CPPIB si CIC Capital vor achizitiona divizia feroviara a Asciano prin detinerea comuna a BidCo. De asemenea, in cadrul tranzactiei se intentioneaza vanzarea a 50% din  ACFS Port Logistics Pty catre o entitate stabilita de GIP, CPPIB si CIC Capital.
Qube spera ca fuziunea porturilor sub o singura structură de proprietate a Qube va genera beneficii de 30-50 mil dolari australieni pe an.
Consortiul Qube a revizuit oferta in „cash si actiuni” a ofertei pentru Asciano, aceasta fiind cu mult mai mare dacat oferta Brookfield. Anuntul este facut la 3 luni de la achizitia a 19.99% efectuata de Consortiu.

IN THE SPOTLIGHT

Avansul șantierelor feroviare în luna mai. Un constructor ”a spart norma”

Club Feroviar vă prezintă, ca de fiecare dată când apar informații noi, avansul șantierelor feroviare pentru modernizarea infrastructurii. Acum, situația aferentă lunii mai 2024...

Ultimele Articole