Consortiul Alstom-Bombardier va livra inca 13 metrouri orasului Hamburg

12 decembrie 2018

Compania Hamburger Hochbahn i-a acordat consortiului Alstom – Bombardier Transportation un contract pentru livrarea a 13 metrouri DT5 suplimentare. Astfel, numarul total de trenuri de metrou de acest tip comandate creste la 131. Conform programului, noile vehicule vor intra in serviciu in decembrie 2020.
In cadrul acestui contract, Alstom va furniza elementele mecanice, inclusiv boghiurile si sistemul de franare, in timp ce Bombardier va furniza echipamentul electric si cel de tractiune, sistemul de informare a pasagerilor si tehnologia de control a vehiculului. Lucrarile de asamblare vor fi realizate la fabrica Alstom din Salzgitter, Germania. Cota Alstom in cadrul contractului are o valoare de peste 40 de milioane de euro.
Parcul de trenuri de metrou DT5 opereaza in Hamburg din 2012. Pana in prezent, consortiul Alstom-Bombardier a livrat 46 de metrouri din cele 131 de unitati comandate de Hochbahn pentru a putea raspunde cererii de transport in continua crestere. Anterior, compania Alstom a mai furnizat in Hamburg trenuri de metrou DT2 in consortiu cu Kiepe, trenuri DT3 in consortiu cu BBC si Kiepe si trenuri DT4 in consortiu cu Bombardier, in total 462 de vehicule.