spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Licitație la Regionala Iași pentru consolidarea terasamentului căii ferate pe M600

Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru consolidarea terasamentului căii ferate pe M600, în valoare de peste un milion de euro.

consolidarea terasamentului căii ferate pe M600
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Consolidare terasament km 321+950 – 323+400, linia I Tecuci – Iași – proiectare și execuție”.

În cadrul contractului se vor efectua servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului şi executarea de lucrări pentru punerea în siguranţă a căii ferate pe porţiunea cuprinsă între km 321+950 – 323+400, între staţiile Roșiești și Crasna, linia I, zona unde se înregistrează frecvent denivelări cu valori peste limitele toleranţelor admisibile. Este necesară proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare a terasamentelor.

Operatorilor economici li se recomandă să viziteze şi să examineze amplasamentul lucrării, inclusiv împrejurimile, şi să obţină toate informaţiile care pot fi necesare în vederea elaborării ofertei. Operatorul economic va întreprinde toate demersurile ;i va lua toate măsurile în vederea evitării producerii unor eventuale accidente care s-ar putea solda cu moartea sau rănirea fizică a unei persoane și/sau cu pierderea sau deteriorarea proprietății, răspunderea revenindu-i integral în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Valoarea totală estimată a contractului, care trebuie dus la bun sfârșit într-un an, este de 5.077.048 de lei.Condiții de participare la licitația pentru consolidarea terasamentului căii ferate pe M600

Ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani, respectiv cinci ani, au prestat servicii/executat lucrări de natura sau complexitate similară cu obiectul procedurii, având ca obiect:

– proiectare în domeniul feroviar, prestate în ultimii trei ani, în valoare cumulată de mininimum 198.000 de lei (fără TVA);

– consolidare terasamente CF, executate în ultimii cinci ani în valoare cumulată de minimum 2.400.000 lei (fără TVA).

Garanţia pentru participarea la licitație este de 50.700 de lei şi este irevocabilă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 16 august 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 16 decembrie 2021.

Recent, Regionala Iași a mai lansat o licitație ce vizează M600, cu titlul ”Lucrări de reparație linii CF pentru ridicare restricții de viteză: Linia 600 Tecuci – Iași, interval de stație Frunzeasca – Berheci, TN km. 247+270”. (A.B.)

Ultimele Articole