miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

CONPET, client GFR, a emis marți prima scrisoare de trăsură electronică

CONPET, client GFR, a emis marți prima scrisoare de trăsură electronică, procedură care datorită informatizării durează acum cinci minute.

Marți s-a emis prima scrisoare de trăsură electronică de către CONPET, client al GFR începând din acest an, potrivit lui Amedeo Neculcea, director general adjunct GFR.

TRASA Expert

„S-a redus durata de completare a contractului de transport de la o ora la 5 minute. Același raport (ba chiar mai bun) se păstrează și în ceea ce privește durata înregistrării datelor privind noua expediție in sistemul GFR. În plus, toate părțile interesate (expeditor, destinatar, transportator, plătitor de tarife) au acces instantaneu la datele precizate în scrisoarea de trăsură, respectiv la modificările de status ale vagoanelor, la poziția pe rețea, ETA și nu numai… Prin comunicații digitale bidirecționale, sistemul GFR s-a armonizat cu sistemului informatic deja existent în rampele CONPET care gestionează cantitățile de marfă intrate-ieșite, oferind eforturilor celor implicați mai multă eficacitate, precizie şi siguranță”, spune el.

Produsul informatic ce a permis eliberarea electronică a scrisorii de trăsură a fost realizat de departamentul IT al GFR.

Contractul cu CONPET a fost semnat în primăvara acestui an și are o durată de patru ani. Valoarea estimativă a acestuia este în jurul a 260 de milioane de lei. Anterior, CONPET a avut contract cu CFR Marfă, însă GFR a câștigat procedura competitivă organizată de transportatorul de țiței la începutul anului.

În martie anul trecut, Grup Feroviar Român (GFR) a lansat aplicația Synopsis, o aplicație integrată a unor sisteme digitale diferite și care generează rapoarte operaționale de ansamblu. Noua aplicație oferă imaginea operațională de ansamblu în timp real și sprijin în procesele decizionale.

Aplicația centralizează mai multe categorii de informații esențiale pentru operatorii de transport feroviar, transpuse deja în sistemele digitale românești care integrează procese precumCirculația trenurilor (INFO RU – aplicație CFR), Monitorizarea vagoanelor (INFOR GFR și Shunting Expert – aplicații GFR), Comandarea personalului de deservire a trenurilor (CPDT – aplicație GFR), Încheierea electronică a contractelor de transport (STE – aplicație GFR), Programarea trenurilor (aplicație a GFR care comunică cu Atlas RU a CFR) şi Estimarea derulării circulației până la destinație (ETA Expert, aplicație GFR).

Ultimele Articole