spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

Connecting Europe Express și-a încheiat azi periplul în Gara de Est din Paris

Joi la orele prânzului sunt programate festivități prilejuite de sosirea trenului Connecting Europe Express în ultima stație de pe traseul, respectiv Gara de Est din Paris.

Călătoria a început la 2 septembrie la Lisabona (Portugalia) și a durat peste o lună. Deoarece anul 2021 este Anul european al căii ferate, tema este mobilitatea durabilă. Acest tren a traversat 26 de țări europene, a parcurs 20.000 de kilometri, a traversat 33 de frontiere și a făcut peste 100 de opriri pe continent. Sosirea sa a fost programată pentru 7 octombrie la Gare de l’Est (Paris).

Connecting Europe Express și-a făcut penultima oprire la Strasbourg, un oraș care simbolizează Europa prin excelență. De asemenea, evenimentele se vor concentra în special pe Europa, angajamentul și actualitățile sale, adresându-se atât instituțiilor europene, cât și publicului larg, în special tinerilor angajați în mobilitatea durabilă. La Strasbourg, sărbătoarea a avut loc  în prezența Adinei Vălean, comisarul european pentru transporturi, precum și a reprezentanților instituționali regionali și locali. Cu ocazia evenimentului, publicul a vizitat expozițiile de pe peron și la bordul trenului, precum și a participat la recepția în gară pe tema „Tineretul și calea ferată”, în prezența înaltului funcționar european și a autoritățile franceze.

Urmărește aici galeria foto a Connecting Europe Express la București

La orele prânzului, la Paris, Connecting Europe Express își va încheia călătoria transeuropeană de 36 de zile punctată de peste 100 de etape, inclusiv 5 în Franța, și aceasta în termen de 3 luni de la președinția franceză a Consiliului Uniunii Europene. 

Ultimele Articole