sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Conferințele Club Feroviar 2023. Vizită de lucru la Tehmin Brașov

Ultima zi a evenimentului Conferințele Club Feroviar, a XVII-a ediție, a fost dedicată vizitelor de lucru, printre care și cea realizată la TEHMIN Brașov.

Conferințele Club Feroviar, eveniment de marcă al industriei de profil din România s-a încheiat miercuri cu o vizită tehnică efectuată la Tehmin Brașov, companie înfiinţată în 2002, din dorinţa de a pune în practică o serie de idei tehnice în domeniul materialului rulant.

Vizita a avut loc la unitatea companiei din localitatea Bod, Brașov, avându-l drept ghid tocmai pe administratorul companiei, Mihai Marcu.

Evenimentul a permis descoperirea practică a soluțiilor tehnice prezentate public la nivel teoretic cu două  zile înainte, în prima zi a evenimentului.

Luni, Mihai Marcu a prezentat sistemul SEELD aplicabil locomotivelor vechi care reduce cu peste 50% durata de funcționare a motoarelor diesel de tracțiune. Sistemul prezentat are patru componente, și anume cel care ajută la reducerea timpului de mers în gol, creșterea randamentului motorului de tracțiune, diagnoza parametrilor de funcționare și ventilația economică a motoarelor de tracțiune.

„Nu este posibilă înlocuirea a sute de locomotive diesel în zece ani, de aceea trebuie acordată atenție materialului rulant existent”, a explicat el.

Prezentarea de luni a lui Mihai Marcu este disponibilă aici.

Ultimele Articole