Asociația Română de Geosintetice (ARG/ IGS România) organizează joi și vineri a patra ediție a simpozionului național, după o pauză de 18 ani.
ARG a decis reluarea obiceiului de a reuni specialiștii în geosintetice într-un nou format adaptat societății actuale, potrivit informațiilor asociației menționate.
ARG a organizat anterior trei ediții ale simpozionului național, în 1998, 2002 și 2007. După o pauză de 18 ani, s-a decis reluarea obiceiului de a reuni specialiștii în geosintetice într-un nou format adaptat societății actuale.
O diferență notabilă este faptul că simpozionul tradițional este acum structurat ca o conferință, deoarece a urmat întotdeauna acest tip de structură.
„Limba oficială, dar nu exclusivă, a conferinței este engleza, întrucât:
- Ne bazăm pe sprijinul și expertiza unor specialiști de renume internațional, pe care i-am invitat la eveniment.
- Am semnat un acord cu Springer Nature pentru ca lucrările conferinței să fie publicate de această prestigioasă editură, articolele urmând să fie incluse în Web of Knowledge (ISI) astfel, articolele originale pot fi publicate în Springer Nature, recenzate de un comitet științific internațional.
- Având în vedere că Asociația Română de Geosintetică a fost înființată în anul 1990, am decis cu mândrie să organizăm această ediție jubiliară, a IV-a, a Conferinței Naționale de Geosintetică, sub denumirea „Sărbătorim 35 de ani de existență a Asociației Române de Geosintetică”, mărturisesc organizatorii.
Conferința se va desfășura pe parcursul a două zile (3-4 aprilie 2025), cuprinzând o selecție a lucrărilor publicate și mai multe prelegeri susținute de specialiști cu cercetări deosebite în domeniul geosinteticelor.
La un astfel de eveniment este obligatorie organizarea unei expoziții tehnice, producătorii, distribuitorii sau utilizatorii de geosintetice din România și din străinătate fiind invitați să își prezinte activitățile, tehnologiile, produsele.
Scopul principal al conferinței este acela de a reuni cercetători, specialiști și profesori interesați să își împărtășească experiența, dar și să își îmbunătățească cunoștințele pentru utilizarea optimă și eficientă a geosinteticelor.