spot_img
vineri, octombrie 7, 2022
spot_img

Prodecanul Facultății de Transporturi de la UPB, moderator la Conferința de Infrastructură

Prof. dr. ing. Gabriel Popa este moderatorul Panelului 3, ” Dezvoltarea unui sistem de transport durabil în regiunea București-Ilfov” de la Conferința de Infrastructură organizată marți de Club Feroviar.

Conferința de Infrastructură

În cadrul panelului, vorbitori sunt Adrian Criț, directorul general al STB, Constantin Mustățea, director Tehnic și Investiții al Metrorex, Gianina Suditu, coordonator Plan de Mobilitate, Strategie de Dezvoltare – TPBI, Cătălin Pițigoi, director Departament Electrificare Feroviară la Siemens Mobility, și Vasile Șeclăman, președintele OPSFPR.

Soluțiile pentru transportul urban, dezbătute la Conferința de Infrastructură Club Feroviar

Temele abordate sunt: ◆ valorificarea potențialului infrastructurii feroviare existente în regiune pentru transportul urban și periurban: calea ferată Căciulați-Snagov Plajă, inelul feroviar al Bucureștiului, linia 700 București-Urziceni, cu trecere prin Mogoșoaia și ramificație spre Aeroport etc; licitații pentru concesionarea serviciului feroviar de transport public; ◆ lucrările la Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Tokyo – Aeroport Henri Coandă, continuarea lucrărilor la Magistrala 5, tronsonul Iancului – Pantelimon, legături cu rețeaua feroviară; ◆ reluarea unor trasee de tramvai suspendate/deviate acum câțiva ani (Linia 5, până la Aeroportul Băneasa), liniile 14 și 46 până la Granitul (strâns legat de lucrările la Terminalul Multimodal), reabilitarea căii de rulare pe liniile 40 și 55 (condiție la contractul de achiziție de tramvaie); ◆ integrare tarifară; ◆ sisteme moderne de semnalizare feroviară și de tramvai, precum și material rulant.

Un protocol de colaborare Carieră Feroviară-Club Feroviar-Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica din București a fost semnat recent, cu scopul de a atrage cât mai mulți studenți către o carieră în domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină.

În baza acestui protocol de colaborare cele trei entități își asumă promovarea reciprocă a imaginii și activității desfășurate. (A.B.)

Ultimele Articole