spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Conexiunea feroviară la Aeroportul Brașov, pe cale de a obține ultimul aviz necesar

Conexiunea feroviară la Aeroportul Brașov este pe cale să obțină ultimul aviz necesar, cel al Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe.

Acest for va lua în discuție proiectul în ședința de joi, 28 octombrie 2021, a anunţat marţi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

Proiectul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi în urma Studiului de fezabilitate a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei consiliului de către ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, care este şi preşedinte al aceste structuri. Indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect au fost aprobaţi până acum de comisiile tehnico-economice din cadrul Regionalei CF Braşov, companiei CFR SA, dar şi din cadrul Ministerului Transporturilor.

Potrivit Studiului de fezabilitate, această investiţie este estimată la 150 de milioane de euro, iar durata implementării proiectului va fi de 24 de luni. După ce va obţine acest aviz, ministerul va promova o Hotărâre de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii, apoi se va identifica sursa de finanţare din fonduri europene, de implementarea proiectului urmând să se ocupe Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.Ioan Pintea despre conexiunea feroviară la Aeroportul Brașov

întreținerea infrastructurii feroviare linia ferată spre Aeroportul Brașov salariile la CFR SA programul de lucru la societățile feroviare Ioan Pintea a preluat mandatul”Braşovul va fi primul oraş de provincie din România care va avea aeroportul conectat la reţeaua feroviară metropolitană şi naţională, prin construirea unei legături la Magistrala 200 Braşov – Sibiu – Arad – Curtici. Conform proiectului, legătura feroviară se va realiza la ieşirea din Ghimbav, printr-o linie dublă electrificată cu o lungime de aproximativ 2,5 km care va ajunge până în faţa aerogării. Tot în cadrul proiectului se vor realiza dublarea şi electrificarea liniei ferate Bartolomeu – Ghimbav, electrificarea tronsonului Ghimbav – Codlea şi construirea unei linii care să permită accesul direct la aeroport şi dinspre Făgăraş – Codlea”, a declarat Ioan Pintea, directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, citat de site-ul Bună Ziua Brașov.

La rândul lui, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a declarat că proiectul de realizare a conexiunii Aeroportului Internaţional Braşov la reţeaua feroviară a făcut paşi importanţi înainte, care vor fi concretizaţi prin emiterea Hotărârii de Guvern.

„Din acel moment, CFR SA va avea undă verde pentru a trece la faza de implementare a proiectului. Legarea aeroportului la reţeaua feroviară este foarte importantă pentru asigurarea conectivităţii municipiului şi judeţului Braşov cu punctele de interes din ţară. Acest demers pe care l-am început în mandatul precedent a ajuns acum în fază avansată graţie colaborării foarte strânse pe care am avut-o cu conducerea Regionalei CFR Braşov pe tot parcursul elaborării proiectului. Administraţia judeţeană va acorda tot sprijinul şi pe mai departe în tot ceea ce ţine de realizarea acestei investiţii”, a declarat Veştea.

Aceasta este doar prima etapă a proiectului, pentru că, în viitor, este planificată şi o legătură feroviară a aeroportului cu magistrala CF Braşov – Sighişoara, în zona Feldioara, unde ar urma să se construiască şi un centru intermodal de marfă.

Ultimele Articole