vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

Două oferte pentru studiul privind conectivitatea trimodală în Portul Constanța

La licitația lansată pentru contractarea unui studiu privind conectivitatea trimodală în Portul Constanța au fost depuse două oferte.

La începutul lunii august, Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a postat în sistemul electronic de achiziții publice anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Elaborarea Studiului de Fezabilitate Conectivitate trimodală în Portul Constanţa”. Valoarea totală estimată a contractului este de 11.545.092 de lei, echivalentul a aproximativ 2,33 milioane de euro, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Acest tip de proiect are ca obiectiv o soluție modernă și actuală de realizare a schimbului de fluxuri de trafic în Portul Constanța care va avea un impact major în ceea ce privește descărcarea și încărcarea cargo, respectiv creșterea calității transportului naval și maritim-feroviar-rutier. Obiectivele generale la care contribuie realizarea serviciului sunt: asigurarea conexiunii feroviare directe între toate compartimentele portului Constanța prin conexiunea directă a tuturor grupelor de linii; îmbunătățirea conexiunii trimodale rutier-feroviar-naval în zona de conexiune a celor trei infrastructuri de transport din portul Constanța; realizarea unei conexiuni feroviare care să contribuie la creșterea rentabilității proiectelor feroviare și portuare implementate sau în curs de implementare din fonduri europene.

Cine vrea să realizeze studiul privind conectivitatea trimodală în Portul Constanța

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost la finele săptămânii trecute. Potrivit anunțului din SEAP, au fost primite două oferte, astfel:

  1. Ofertant unic: TPF Inginerie SRL

Terț – TPF – Consultores de Engenharia e Arquitetura

Terț – TPF Getinsa Euroestudios SL.

Subcontractant – Atelier 3 au Design

Subcontractant – Ernst & Young

Subcontractant – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Subcontractant – Geotesting C.I.

  1. Asociere: I.S.P.C.F. (lider), Baicons Impex S.R.L.

Subcontractant – Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

Ofertele trebuie să fie valabile până pe 20 martie 2024.

Ultimele Articole