spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Sorin Grindeanu anunță că schimbă conducerile companiilor feroviare de stat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că a semnat contractul cu cele două firme care vor selecta membrii în conducerile companiilor feroviare de stat.

„Începem recrutarea unor echipe manageriale performante pentru toate companiile aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor! Am semnat Acordul Cadru cu cele două firme care vor recruta membrii Consiliilor de Administrație. Procesul de recrutare se va desfășura în regim de concurență între cele două firme câștigătoare. Selecția candidaților se va derula transparent, în conformitate cu prevederile OUG 109/ 2011/ Legea 111/2016 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Vreau să construim echipe manageriale profesioniste, cu mandate de patru ani, pentru a asigura continuitatea în managementul companiilor. Acest lucru va determina creșterea absorbției fondurilor europene, dar și creșterea eficienței financiare a companiilor! Astfel, putem recupera decalajele de care suferă acum infrastructura din România”, a scris ministrul pe pagina sa oficială de Facebook.

Cele două firme selectate pentru selectarea membrilor Consiliilor de Administrație sunt Pluri Consultants Romania SRL și Fox Management Consultants SRL.Conducerile companiilor feroviare de stat, numite politic

Până acum, membrii Consiliilor de Administrație de la societățile feroviare din subordinea Ministerului Transporturilor – CFR SA, CFR Călători, CFR Marfă, Metrorex – au fost numite pe criterii politice.

În plus, directorii generali sunt numiți cu mandate de interimari, pe patru luni, cu posibilitatea prelungirii cu încă două luni. În ultima perioadă, la vârful companiilor au avut loc numeroase schimbări, unele frizând chiar ridicolul, cum s-a întâmplat la Compania Națională de Căi Ferate CFR SA.

CITEȘTE și CFR SA are din nou director general. Consiliul de Administrație, convocat de Grindeanu noaptea, ca hoții

Ultimele Articole