spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Conducerea CENAFER, schimbată din nou

Noua conducere a Ministerului Transporturilor l-a schimbat din funcție pe Mircea Dorobanțu, director general al CENAFER – Centrul Național de Calificare și Instruire Profesională, fapt criticat de patronate.

Numit  în martie 2021, Mircea Dorobanțu, a ocupat funcția doar șase luni, în locul lui revenind în funcție în urmă cu câteva zile Anna Maria Dudaș, fost director. Schimbarea lui Dorobanțu din funcție a avut loc fără a i se oferi acestuia vreo explicație, vreun motiv, au declarat pentru Club Feroviar surse apropiate ministrului Transporturilor, Dan Vîlceanu.

Urmărește aici un interviu cu Mircea Dorobanțu

Debarcarea lui Dorobanțu și numirea Annei Maria Dudas, o persoană fără background profesional la fel de solid cu cel al lui Dorobanțu, a fost criticată de patronate. „Se duce în derizoriu activitatea oricărui investitor din calea ferată. Nu se poate ca la CENAFER care asigură forța de muncă să aduci o persoană care nu se pricepe. Vom protesta. Domnul Dorobanțu era un tip care știa domeniul și voia să facă ceva”, spune Vasile Șeclăman, președinte al Organizației Patronatelor Societăților Feroviare Private din România (OPSFPR).

Vîlceanu, fanul numirilor politice

Aceasta este însă ultima numire politică a ministrului Transporturilor, Dan Vîlceanu. Club Feroviar a menționat aici și alte numiri ale unor persoane apropiate, fără legătură cu domeniul, în conducerea unor companii de cale ferată precum CFR Telecomunicații.

Ultimele Articole