spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Condițiile puse de Grindeanu să îi dea metroul lui Nicușor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu e împotriva ideii de cedare a metroului bucureștean la Primăria Capitalei, cu anumite condiții.

Pentru aceasta ar trebui însă ca Primăria să prezinte mai întâi un sistem integrat de transport.

„Da! Cu o singură condiție. Să discute și să fie în stare să prezinte un sistem integrat de transport pe București. De aceea eu sunt de acord, spre deosebire de alți miniștri care au fost la Transporturi. Gabi Firea a vrut metroul și Sorin Oprescu a vrut să ia metroul și miniștrii din acea perioadă nu au vrut să-l dea. Eu sunt dispus să  fac acest lucru tocmai pentru că sistemul integrat de transport din București, trebuie privit în ansamblu, cuprinzând Metrorex. Eu sunt dispus la orice soluție care e benefică bucureștenilor.”, a declarat Sorin Grindeanu, la podcastul „România lui Cristache”.

„Metrorex nu se conduce cu ranga”

„Anul 2021 a însemnat un dezastru pentru Metrorex. Este singurul an în care Metrorexul nu a avut buget aprobat. S-a terminat anul și ei nu aveau buget. Iar la sfârșitul anului 2021, sub înalta coordonare, datoriile Metrorex către compania care asigură mentenanță erau de aproape 200 de milioane, facturi neplătite. Această companie trebuie să înțeleagă într-un final, nu cu ranga, că nu așa se rezolvă lucrurile, că trebuie să se așeze și să privească lucrurile altcumva. Sigur că în toată Europa, transportul public nu este o activitate care să aducă mari venituri celor care o coordonează, dar nici nu poți de fiecare dată să fii într-o zonă d-asta de libertate și în final, lasă că vine Guvernul și plătește aceste minusuri. Nu!”, a ținut să precizeze  Sorin Grindeanu.

Ultimele Articole