spot_img
luni, februarie 6, 2023
spot_img

Condiții mizerabile pe trenurile regionale după ce vagoanele bune au fost puse pe IC-uri

După ce IC-urile au luat „crema” vagoanelor bune ale CFR Călători, rutele secundare și trenurile regionale sunt acoperite de garnituri mizerabile, ruginite, împuțite. CFR Călători oferă condiții mizerabile pe trenurile regionale care scandalizează călătorii. Presa locală a dedicat, zilele trecute, un articol rutei Constanța – Tulcea.

Trenul a cărei condiție care a atras în mod negativ atenția jurnaliștilor de la replicaonline.ro este trenul Regio 8652, de altfel singurul tren direct între Constanța și Tulcea. Trenul face nu mai puțin de patru ore pe o rută care nu are mai mult de 179 de kilometri, deci o medie a vitezei de 45 de kilometri la oră.

Fotografii postate de jurnaliști arată rugina cuprinzând toate îmbinările, straturi groase de murdărie și podele vopsite în culoarea pereților pentru a masca dezastrul.

Condiții mizerabile pe trenurile regionale

„În grupurile sanitare îți e silă să intri, dar în unele momente nu ai încotro. Totul se lipește, de la clanță, la vasul de toaletă, iar de podea nu mai vorbim. Mirosul este unul ce nu poate fi exprimat în cuvinte, și poate e mai bine așa, pentru că efectiv pute, iar mirosul se propagă prin tot trenul. Deci dacă stai prost cu imunitatea, mai bine te prefaci că nu știi că există băi în tren (…) În trenurile personale, pare că nu s-a mai făcut curat de când au fost scoase din fabrică, mai ales dacă ne uităm la grupurile sanitare…”, scriu jurnaliștii de la publicația menționată.

Condițiile de călătorie contrastează cu cele oferite de CFR Călători pe IC. Într-un comunicat de presă publicat odată cu noul mers de tren, CFR Călători făcea reclamă trenurilor IC care au „vagoanele modernizate, dotate la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afișaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capat al salonului”.

Ultimele Articole