spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Concesiunea Jakarta-Bandung a fost semnata

jakartaGuvernul indonezian a fost de acords sa acorde in concesiune pe 50 de ani proiectul de mare viteza Jakarta-Bandung companiei Kereta Cepat Indonesia China (KCIC). Conform acordului, KCIC va prelua proiectul incepand cu 31 mai 2019. Compania va transfera operarea guvernului dupa terminarea perioadei de concesiune. Serviciile de operare nu vor fi incredintate tertilor.
Costul proiectului a fost revizuit de la 5,5 miliarde de dolari la 5,1 miliarde de dolari, dupa schimbarea planurilor de construire a statiei de tren rapid la Halim, in estul Jakartei, in loc de Gambir, in centrul Jakartei.
Proiectul a stagnat timp de doua luni, in ciuda unei ceremonii de inaugurare la care a participat presedintele Joko Widodo, dupa ce ministrul transporturilor a dezvaluit ca avizele de constructie nu au fost obtinute.
KCIC este un consortiu format din China Railway International si un grup de companii de stat indoneziene, care include Wijaya Karya, Jasa Marga, operatorul feroviar KAI si compania Perkebunan Nusantara VIII.

Ultimele Articole