spot_img
sâmbătă, octombrie 1, 2022
spot_img

Concert Aurelian Temișan în tramvai la Oradea, de Ziua Națională

Aurelian Temișan a susținut miercuri seara, de Ziua Națională a României, un concert într-un tramvai din Oradea.

Evenimentul inedit, neanunţat publicului înainte, a fost organizat, în colaborare cu OTL, de Centrul de Cultură al judeţului Bihor, care l-a invitat pe Aurelian Temişan să cânte în tramvai, după ce artistul a susţinut un concert, luni, la biserica greco-catolică din parcul Olosig, alături de Paula Seling.

Tramvaiul de epocă, decorat cu beculeţe, ghirlande şi globuri de Crăciun, a pornit de la depoul din Oradea şi a ajuns în Piaţa Unirii după ora 17,00, informează site-ul Bihoreanul. Deşi au fost mulţi orădeni care doreau să intre, numărul a fost limitat în contextul pandemiei, astfel că înăuntru au putut fi doar 35 de persoane.Concert Aurelian Temișan în tramvai. Călătoria, acompaniată cu colinde

După ce a pornit din staţie, pe traseul Gara Mare – Rogerius – Decebal – Piaţa Unirii, artistul a primit un microfon şi le-a spus călătorilor că le oferă un mic cadou. „Pentru a întâmpina frumos această sărbătoare minunată, v-am pregătit un program de colinde pe tot parcursul călătoriei”, le-a spus el.

Acesta le-a cântat apoi „Din copilărie”, o melodie pe versurile poetului Adrian Păunescu, aceasta fiind una dintre colindele preferate ale artistului. „Să troznească lemne-n foc/ Şi să vină multă noapte/ În pridvor de busuioc/ Cu miros de mere coapte./ Şi să ningă, nins enorm/ Pân’ la streaşină şi peste/ Şi pe-un scaun să adorm/ Ca de-un drog şi de-o poveste”, a cântat Temișan, în aplauzele spectatorilor.

Interpretul le-a dat apoi microfonul unor tinere din tramvai, artiste la Centrul de Cultură al judeţului Bihor, invitându-le să le cânte şi ele câteva colinde orădenilor. Cele trei au interpretat două melodii în limba engleză, „Have Yourself a Merry Little Christmas” şi „Merry Christmas Everyone”.

Cum călătoria a fost mai lungă decât programul de colinde, în final, Aurelian Temişan le-a mai cântat încă o dată orădenilor piesa ”Din copilărie”.

„Pot să vă spun că în oraşul vostru minunat am marcat două premiere din cariera mea: am cântat pentru prima dată într-o biserică şi am cântat pentru prima dată într-un tramvai”, a spus artistul înainte de oprirea în staţie.

Ultimele Articole