spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Dumitru Anchidin: Concedierile de la CFR Marfă, cadou pentru operatorii privați

Directorul Centrului Zonal de Marfă Iași, Dumitru Anchidin, susține că operatorii privați vor fi primii care vor beneficia de concedierile de la CFR Marfă.

concedierile de la CFR Marfă procesul cu Dumitru Anchidin insolvența CFR Călători

El consideră că este vorba de o acțiune premeditată din partea actualei conduceri centrale a operatorului național de transport feroviar de marfă, informează site-ul 7Iasi.ro.

În cadrul planului de reorganizare a CFR Marfă, conducerea companiei a decis disponibilizarea a 1.400 de angajați, aproximativ 29% din totalul personalului. Din nicio altă regională a societății nu sunt date afară mai multe persoane ca la Iași – 150 de persoane. Directorul CZM Iași, Dumitru Anchidin, i-a sesizat această problemă secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, Adrian Covăsnianu, fără niciun rezultat însă.

reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems

Concedierile de la CFR Marfă: societatea va pierde noi clienți

Potrivit lui Dumitru Anchidin, diminuarea excesivă a personalului din cadrul Regionalei Iași va duce la imposibilitatea onorării contractelor actuale. Prin urmare, CFR Marfă va pierde noi clienți care vor migra către Grup Feroviar Român și Unicom Tranzit, companii care sunt foarte puternice în zona Moldovei. Punctul vamal Dornești înregistrează aproximativ 60% din totalul mărfurilor tranzitate și manipulate în regiunea Moldova. În stația Dornești există în acest moment 64 de angajați. Conform planului de disponibilizare, punctul Dornești va fi practic desființat.

”Actualul director al CFR Marfă, Mihai Frăsinoi, a fost director general adjunct al Unicom Tranzit. Nu are cum să fie o pură coincidență faptul că prin decizia domnului Frăsinoi punctul CFR Marfă din Dornești este practic desființat și se face cale liberă pentru Unicom și GFR. Cel mai important punct de tranzit este cedat concurenței. Le dăm și clienții, și personalul calificat al CFR Marfă. Un soi de privatizare la scară mică din care statul nu se alege cu nimic! Fiecare la nivelul lui vinde câte o bucată din companie!”, precizează Dumitru Anchidin. (A.B.)

Ultimele Articole