spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Peste 1.700 kg de componente feroviare furate au fost recuperate de polițiști de la Remat

Peste 1.700 de kilograme de componente feroviare furate au fost recuperate de polițiști, în urma unei acțiuni care s-a desfășurat pe parcursul unei zile.

componente feroviare furate vatman a fost împușcat distrugeri ale echipamentelor feroviare algerieni într-un marfar maşina lovită de tren

La data de 8 octombrie 2020, polițiștii structurilor de Poliție Transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea sustragerilor din vagoanele de mărfuri, precum şi de componente de la mijloacele de material rulant.

La acțiune au participat 390 de polițiști de la Transporturi, sprijiniți de 23 de angajați feroviari, fiind verificate 92 de trenuri de marfă în stațiile de cale ferată și 43 în triaje, a informat sâmbătă Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), prin intermediul unui comunicat de presă. Au fost verificate 244 de mijloace de material rulant în depouri, revizii, parcuri reci, precum şi în linie curentă şi au fost făcute controale la 17 magazii de piese de schimb, nefiind constatate nereguli.

Verificări la centrele de colectare a deșeurilor. Au fost găsite componente feroviare furate

Totodată, poliţiștii au făcut verificări şi la 132 de unităţi care au ca obiect de activitate colectarea de deşeuri de metale feroase şi neferoase (de tip Remat), fiind recuperate 1.722 de kilograme de astfel de materiale, pentru care nu exista documentația legală și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale.

În cadrul aceleiași acţiuni, au fost făcute 75 de controale la firme de pază care asigură securitatea în sistemul transporturilor feroviare. Au fost aplicate, în total, 282 de sancţiuni contravenționale la legislația privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor, cea referitoare la contravențiile în domeniul transportului pe căile ferate și la reglementările privind interdicția de achiziționare de la persoanele fizice a materialelor de cale ferată, cu o valoare totală de 104.889 de lei.

Pe durata activităţilor, poliţiştii au întocmit trei dosare penale, în care sunt cercetate patru persoane.

Ultimele Articole