vineri, mai 3, 2024
spot_img

Companiile poloneze de transport aerian și feroviar ar putea fuziona

PKP-Intercity_indexMinisterul de Finanțe din Polonia analizează posibilitatea unei fuziuni între Compania de Transport Aerian (LOT) și operatorul feroviar de marfă PKP Cargo sau divizia de transport pasageri PKP Intercity, precum și posibilitatea acordării unui ajutor de stat companiei de transport aerian din fondurile căilor ferate de stat. Această idee absolut neobișnuită, după părerea analiștilor polonezi, a fost formulată cu scopul de a sprijini spraviețuirea companiei de transport aerian.
Aceasta traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, cu pierderi pentru 2015 estimate la 250 milioane de zloți (57 milioane euro). Cu toate acestea, Ministerul de Finanțe nu a confirmat oficial că va lua în calcul acest scenariu iar la ultima analiză ministerul în cauză a emis posibilitatea de a prelua compania aeriană sub tutela sa.
Este încă prea devreme pentru a vorbi despre soluții specifice cu excepția uneia, aceea că operatorul aerian are nevoie de capital pentru a-i sprijini dezvoltarea și reîntoarcerea pe piață.
Potrivit cotidianului polonez Rzeczpospolita, Ministerul de Finanțe a avut o reuniune pe această temă dar nu a consultat în acest sens niciuna din cele două companii feroviare, PKP Cargo și PKP Intercity.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole