duminică, iulie 14, 2024
spot_img

Companiile germane interesate de reteaua feroviara de mare viteza a Rusiei

Moscova_Kazan_indexUn consortiu format din companii germane importante au oferit o investitie de peste 2 miliarde de euro in linia de mare viteza Moscova-Kazan, informeaza ziarul Kommersant. Oficiali ai Cailor Ferate Ruse (RZD) s-au intalnit luna aceasta cu directorul Siemens Rusia si al Comunitatii Statelor Independente Dietrich Meller. Acestia au discutat posibilitatea unei investitii de 1,5 miliarde de dolari in constructia feroviara cu 700 de milioane de euro in plus pentru achizitionarea materialului rulant. Siemens, alaturi de Deutsche Bank, Deutsche Bahn si alte companii mari fac parte din consortiul Grupul de Initiativa German.
Siemens a declarat ca este gata sa ofere o vesiunea imbunatatita a trenului de mare viteza Sapsan pentru noua linie de cale ferata.
Ruta Moscova-Kazan face parte dintr-o retea de linii de mare viteza care va fi construita in vederea organizarii de catre Rusia a Campionatului Mondial de Fotbal din 2018.
China si-a exprimat deja interesul pentru finantarea proiectuluirus declarand ca va investi pana la 6 miliarde de dolari. Beijingul priveste proiectul Moscova-Kazan nu numai ca pe o investitie, dar si ca o modalitate de a dezvolta comunicarea si comertul cu Rusia si Europa. Investitia comuna Rusia-China in calea ferata este de aproximativ 15 miliarde de dolari. Costul liniei de cale ferata de 770 de km care traverseaza 7 regiuni din Rusia este estimat la 21,4 miliarde de dolari. In prezent, durata unei calatorii de la Moscova la Kazan de 12 ore va fi redusa la 3 ore si jumatate. Trenurile vor putea atinge viteze de 400 de km/h.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole