Companiile Bombardier și Hitachi au prezentat conceptul trenului HS2

7 iunie 2019

Bombardier si Hitachi au dezvaluit imaginea conceptului lor de tren pentru linia HS2, considerat a fi un tren „foarte britanic”.
„Trenul creat de Hitachi si Bombardier pentru HS2 este un exemplu foarte bun de ingeniozitate britanica. Daca va fi ales, proiectul nostru va aduce beneficii semnificative economiei si comunitatilor deoarece va transforma experienta de calatorie a pasagerilor si ideea de conectivitate”, a declarat Directorul Executiv al Hitachi Rail, Karen Boswell OBE.
Cele doua companii si-au unit fortele pentru licitatia organizata la inceputul anului 2017 pentru proiectarea, constructia si intretinerea a pana la 54 de trenuri de mare viteza pentru Prima Faza a liniei HS2 din Marea Britanie.
Cele doua companii au livrat trenuri de mare viteza pentru Trenitalia – trenul Frecciarossa ETR1000 care atinge viteze de pana la 360 km/h.
„HS2 este sansa acestei generatii de a transforma tara in care traim. Trenul nostru va conecta marile noastre orase si va imbunatati experienta de calatorie a fiecarui pasager. Viziunea HS2 este aceea de a fi un catalizator pentru dezvoltare in intreaga tara si suntem pregatiti sa facem acest lucru”, a declarat Presedintele Bombardier UK, Phil Hufton.