spot_img
luni, august 15, 2022
spot_img

Companii americane interesate de proiectele feroviare din Ucraina

In timpul unei intalniri cu Greenbrier, Baron Services, Bechtel si Caterpillar, Ministrul Infrastructurii din Ucraina, Volodymyr Omelyan, a prezentat proiectele de modernizare si dezvoltare a infrastructurii de transport la care pot participa companiile americane.
Punand accent pe dezvoltarea feroviara, ministrul a declarat ca Bechtel poate participa la concesionarea statiilor de cale ferata si la constructia liniei de mare viteza Odesa-Kiev. Documentatia tehnica si economica pentru linia de mare viteza Kiev-Liov este realizata de Italferr.
In timpul unei intalniri cu Niikolas Rautiola, Director Vanzari Caterpillar, Ministrul a declarat ca tara sa este interesata sa atraga investitii, inclusiv fonduri semnificative pentru reinnoirea parcului de material rulat al companiei Ukrzaliznytsya in urmatorii ani. Reprezentantii companiei Caterpillar si-au exprimat interesul de a accesa piata ucraineana nu doar ca producator de locomotive, ci si ca furnizor al unui portofoliu intreag de echipamente speciale.
Volodymyr Omelyan a explicat ca Ucraina ia toate masurile necesare pentru a crea o piata de transport competitiva, pentru a asigura acces nediscriminartoriu la infrastructura, pentru a implementa modele de dezvoltare inovatoare si pentru a atrage investitii.
Conform Ministerului, partile vor colabora pentru a putea identifica solutiile tehnice pentru modernizarea locomotivelor operate de companiile de transport feroviar din Ucraina.
Anul acesta, Ucraina a adoptat strategia nationala de transport „Drive Ukraine 2030” care ar putea atrage investitii in valoare de 60 de miliarde de dolari pentru modernizarea si dezvoltarea tuturor modurilor de transport. Conform strategiei, pana in 2030, autoritatile planuiesc sa modernizeze intregul parc de material rulant, sa modernizeze vehiculele existente si sa achizitioneze locomotive si vagoane noi. Pentru infrastructura feroviara, autoritatile iau in calcul cresterea vitezei medii a trenurilor pana la 150 km/h, electrificarea celor mai importante rute de cale ferata si construirea unei retele de mare viteza care sa lege Kievul de cele mai mari orase ale tarii, Odesa, Liov, Harkov si Nipru.

Ultimele Articole