spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recrutează ingineri feroviari specializați

CFR SACompania Naţională de Căi Ferate CFR SA, administrator al reţelei naţionale de cale ferată, a lansat programul de recrutare a personalului de specialitate pentru activități de inginerie feroviară (proiectare și asistență tehnică), un program care oferă inginerilor specializați oportunităţi de dezvoltare a unei cariere în domeniul feroviar. 

Integrarea României în economia europeană şi reducerea decalajelor faţă de alte state ale Uniunii Europene este condiţionată inclusiv de integrarea sistemului feroviar în cadrul spaţiului european unic al transporturilor, dezvoltarea și modernizarea infrastructurii feroviare fiind un obiectiv de bază al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Conducerii CNCF ”CFR” SA.

Ca urmare, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA caută pentru angajare ingineri specializați în diverse domenii, astfel:

 1. Inginer geodez – specializare geodezie;
 2. Inginer CFDP – specializare infra și suprastructură căi ferate;
 3. Inginer CFDP – specializare consolidări și stabilizări terasamente și protecții și amenajări de albii;
 4. Inginer CFDP – specializare lucrări de artă (poduri, podețe, pasaje, viaducte);
 5. Inginer constructor – specializare construcții civile;
 6. Inginer instalații – specializare instalații electrice;
 7. Inginer instalații – specializare instalații sanitare și rețele exterioare de apă și canalizare;
 8. Inginer instalații – specializare instalații termice (încălzire, ventilații și climatizare);
 9. Inginer – specializare semnalizări feroviare (telecomenzi și electronică în transporturi);
 10. Inginer – specializare telecomunicații feroviare;
 11. Inginer electrotehnică – specializare energoalimentare/linie de contact/protecții instalații cale și vecinătate.

Activitatea specifică pentru care se cere experiență minimală constă în:

 1. Elaborare documentații tehnico-economice, în toate etapele procesului de proiectare, conform structurii și conținutului cuprinse în HG 907/2016.
 2. Activitate de asistență tehnică asigurată beneficiarului, având următoarele atribuții specifice: verificare documente/documentații privind execuția lucrărilor și emiterea de puncte de vedere; verificarea respectării prevederilor legale cu privire la cerințele stabilite prin Legea 10/1995; analizare propuneri de modificare/adaptare/optimizare soluții tehnice; participare la luarea unor decizii tehnice legate de proiect prin analize comparative între opțiunile identificate; verificare și avizare detalii tehnologice de execuție etc.

Constituie avantaje pentru solicitanți existența certificării MLPAT ca verificator și/sau expert în domeniile pentru care probează pregătire universitară de specialitate; similar în ceea ce privește autorizarea ISC ca diriginte de șantier.

Dacă sunteți interesat de a ocupa postul de Inginer instalații – specializare instalații electrice în cadrul CNCF”CFR”-SA aplicați la acest anunț printr-un click pe butonul ”Aplică acum”, iar mesajul dumneavoastră va ajunge la departamentul de resurse umane al companiei veți fi contactat ulterior.

Doar aplicațiile însoțite de CV și care corespund cerințelor minimale vor fi selectate, iar solicitanții invitați la interviu.

VEZI ȘI: Pașii de urmat pentru a-ți crește șansele de a fi chemat la un interviu


Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA este Managerul de Infrastructură Feroviară din România, care administrează şi întreţine infrastructura feroviară publică şi o serie de componente de infrastructură privată.

CFR SA administrează o reţea feroviară de 20.077 km lungime, a şaptea ca mărime din Europa, cu peste 1.700 de gări de călători, terminale de mărfuri şi triaje, care conectează linii interoperabile şi neinteroperabile.

Ultimele Articole