miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

Compania italiană Hupac a deschis un serviciu intermodal Ploiești – Europa de Vest

Operatorul de transport combinat Hupac a lansat  un serviciu shuttle între Europa de Vest și România și Ploiești de la terminalul Intermodal Services.

Noul serviciu de transport feroviar oferă timpi de tranzit rapizi și mai multe conexiuni cu rețeaua Hupac, promit oficialii companiei.

Serviciul conectează terminalul Intermodal Services din Ploiești (România) cu Duisburg, Rotterdam, Ludwigshafen, Antwerp și Vienna, cu conexiuni mai bune către Italia, Spania și Franța. În prezent este programată o plecare pe săptămână în fiecare direcție. Timpul de tranzit este de 6 zile pentru Rotterdam, Duisburg, Antwerp și Busto și de 5 zile pentru trenurile din Vienna și Ludwigshafen.

Intermodal Services a luat fiinţă în anul 2018, având sediul central în Timişoara. Operaţional, societatea îşi desfăşoară activitatea la punctul de lucru de la Ploieşti, prin terminalul preluat în luna octombrie 2018 de la un grup belgian de firme. Decizia de achiziţie a terminalului de la Ploieşti a avut la bază colaborarea dintre terminal şi grupul de firme elveţian Bertschi. Grupul Bertschi, existent deja în România cu două filiale a înfiinţat în anul 2012 o a treia filială cu sediul în incinta terminalului, cu scopul de a livra mărfurile sosite în terminal, clienţilor Bertschi din sudul și estul României, Moldova şi din nordul Bulgariei. În luna mai 2017, au început negocierile dintre proprietarul terminalului şi grupul de firme Bertschi, pentru preluarea terminalului şi continuarea operării acestuia. Achiziţia terminalului a fost finalizată şi semnată la începutul lunii octombrie 2018.
Terminalul este neutru, deschis tuturor companiilor interesate – de la operatori feroviari, transportatori rutieri, case de expediţie. (D.C.)

Ultimele Articole