Compania infiintata de Rusia, Belarus si Kazahstan cauta parteneri europeni pentru transportul marfurilor

22 decembrie 2016

utlc-containere_routes”Potențialul United Transport and Logistics Company (UTLC) permite triplarea volumului de mărfuri transportate între China și Uniunea Europeană până în 2020”, a declarat Vladimir Morozov, președintele Căilor Ferate din Belarus.

”În timp ce până acum 3-5 ani doar trei sau patru trenuri de containere traversau Belarusul săptămânal, în prezent între 3 și 5 astfel de trenuri tranzitează zilnic țara. Eu cred că cifra este una nesemnificativă iar potențialul rutei poate spori volumul de mărfuri. Prin utilizarea serviciilor United Transport and Logistics Company (Compania Unită de Transport și Logistică) estimăm că vom putea tripla volumul de mărfuri dinspre China către Europa până în 2020”, a apreciat Morozov, făcând referire la un număr de 500.000 containere anual.

”Pentru noi este important să găsim parteneri strategici în Europa. Programele de cooperare în transport funcționează deja în China, dar ne este foarte greu să găsim parteneri cu care să colaborăm în Europa. Căutăm companii cu potențial de dezvoltare și cu posibilitatea de a organiza servicii de transport pe întreg teritoriul european”, a precizat Vladimir Morozov.

United Transport and Logistics Company (UTLC) a fost înființată în iunie 2013, la inițiativa operatorilor feroviari naționali din Rusia, Belarus și Kazahstan. UTLC operează trenuri de containere în Spațiul Economic Eurasiatic (înființat tot de către Rusia, Belarus și Kazahstan – și care din 2015 are doi membri noi, Armenia și Kîrgîstan) în scopul creării unei piețe comune în spațiul eurastiac.  UTLC transportă containere și pe relația Europa – Asia.