spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Compania elvetiana SOB comanda 12 trenuri suplimentare Flirt

Companiile Schweizerische Südostbahn (SOB) si Stadler au semnat un contract pentru livrarea a 12 trenuri suplimentare Flirt. Aceste vehicule constau in sapte automotoare Flirt cu opt vagoane de culoare aramie, numite Traverso, si 5 trenuri Flirt cu patru vagoane de culoare argintie.
Trenurile moderne cu opt vagoane de mare distanta Traverso sunt dotate cu 359 de scaune, dintre care 68 la clasa I (asezare de tip 2+1). Toate scaunele sunt dotate cu prize electrice. Trenurile vor avea si doua spatii tip restaurant si o zona pentru familii. Aceste vehicule sunt in conformitate cu cele mai noi legi europene privind accesul nediscriminatoriu pentru persoanele cu dizabilitati. Vehiculele vor fi dotate cu un sistem de informare format din cel putin patru si pana la sapte ecrane per vagon. Compania SOB va opera trenurile de mare distanta Traverso pe ruta Voralpen-Express care leaga St. Gallen de Lucerne incepand cu 15 decembrie 2019, pe ruta Muntele Gotthard incepand cu 13 decembrie 2020 si intre Chur si Berne, de la jumatatea lui decembrie 2021.
In iunie 2016, SOB a comandat sase automotoare electrice cu opt vagoane si cinci automotoare electrice cu patru vagoane, toate cu podea joasa, de la Stadler, pentru a putea sa inlocuiasca vehiculele vechi, unele dintre acestea fiind mai vechi de 40 de ani, odata cu schimbarea mersului trenurilor pentru 2019. Trenurile cu opt vagoane vor calatori pe ruta Voralpen-Express intre St. Gallen si Lucerne, imbunatatind calitatea si confortul calatoriei in regiunea prealpina. Automotoarele cu patru vagoane pot transporta 197 de pasageri, dintre care 22 de persoane la clasa I.
Incepand cu 13 decembrie 2020, compania SOB va opera si noile trenuri Traverso in colaborare cu SBB pe linia de mare distanta care leaga Basel sau Zurich traversand ruta Gotthard catre Locarno. In decembrie 2017, SOB a accesat o optiune de comanda a 11 trenuri Traverso suplimentare cu opt vagoane pentru aceasta ruta.
Chur-Zurich-Berna este a doua linie pe care SOB va opera in numele SBB. Compania SOB acceseaza o a doua optiune din cadrul contractului de livrare pentru sapte trenuri Traverso de mare distanta cu opt vagoane si cinci trenuri Flirt cu patru vagoane.

Ultimele Articole