spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Comisia Europeană: Ziua siguranței la trecerile la nivel cu calea ferată, la a 14-a ediție

Comisia Europeană a anunțat joi că marchează Ziua siguranței la trecerile la nivel cu calea ferată, care a ajuns la a 14-a ediție.

„Azi, Comisia Europeană marchează Ziua internațională de conștientizare a trecerii la nivel. În fiecare an, aproape 300 de oameni mor în accidente la trecerile la nivel, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din numărul de decese feroviare. (…) În Balcanii de Vest, comunitatea de transport a lansat o campanie de informare pentru a încerca reducerea numărului și a gravității coliziunilor de la trecerile la nivel cu calea ferată”, se arată într-o postare de pe pagina Comisiei Europene.Ziua siguranței la trecerile la nivel cu calea ferată, campanie inițiată de UIC

Ziua internațională de conștientizare a trecerii la nivel (ILCAD) este campania unică de conștientizare mondială privind siguranța traversării căii ferate. Acest eveniment a fost inițiat de Uniunea Internațională a Căilor Ferate (UIC) cu sprijinul comunității feroviare din întreaga lume, începând din 2009.

În fiecare an, o țară parteneră găzduiește o conferință internațională pentru a lansa evenimentul anual. Fiecare participant împărtășește bune practici și proiecte pentru creșterea siguranței, contribuind astfel la scăderea numărului de accidente și victime.

În UE, 98% din coliziunile cu vehiculele la trecerile de nivel sunt cauzate de nerespectarea regulilor de circulație, fie în mod deliberat, fie accidental. Erorile de conducere pot fi cauzate de rutină, stres, oboseală, lipsă de atenție, consum de substanțe psihoactive sau accelerarea vitezei, precum și utilizarea necorespunzătoare a instrumentelor electronice (GPS, telefon mobil etc).

Într-o lume ideală, trecerile la nivel nu ar exista, spune UIC. Cu toate acestea, conform estimărilor UIC, există peste jumătate de milion de treceri la nivel mondial. Prin urmare, este vital ca șoferii să respecte regulile drumului și să acorde atenție barierelor și semnalelor rutiere și semnalelor care există pentru a le proteja.

Ultimele Articole