spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Comisia Europeană aprobă un proiect feroviar de 160 milioane euro în Cehia

Intrând în Anul Feroviar al UE pentru 2021, Comisia Europeană a aprobat luni o investiție de peste 160 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru a înlocui linia unică între Sudoměřice u Tábora și Votice din Cehia cu o nouă cale ferată cu 17 km lungime.
Acest lucru va permite trecerea trenurilor de mare distanță, de mare viteză și a mai multor trenuri de marfă și regionale. Comisarul pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, a comentat: „Acest proiect va moderniza transportul feroviar în Cehia, făcând rețeaua sa feroviară mai competitivă și mai atractivă în comparație cu alte moduri de transport mai poluante și periculoase. Acest lucru va aduce beneficii mari oamenilor și întreprinderilor nu numai în Cehia, ci și în restul Europei Centrale. „

Mobilitatea forței de muncă, ușurată

Proiectul va contribui la o mai mare capacitate și competitivitate a transportului feroviar. Acest lucru ar trebui să încurajeze trecerea de la transportul rutier la transportul feroviar, ceea ce va aduce beneficii de mediu, sub forma unei poluări atmosferice și a zgomotului reduse, contribuind în același timp la dezvoltarea socio-economică din sudul și centrul Boemiei. Noua linie de pe coridorul feroviar Praga-České Budějovice va facilita accesul la orașele České Budějovice și Praga și la orașul Tábor, înlesnind pentru oameni satisfacerea cererii de locuri de muncă în aceste centre urbane. Acest proiect face parte din calea ferată transeuropeană care leagă Germania de Austria prin Cehia și se așteaptă să înceapă să fie operațional în primul trimestru al anului 2023. (D.C.)

Ultimele Articole