spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Viorica Dăncilă spune că ea trebuie să desemneze comisarul european pentru Transporturi

Viorica Dăncilă spune că ea, în calitate de premier interimar, trebuie să desemneze comisarul european pentru Transporturi, și nu președintele Klaus Iohannsi sau primul ministru desemnat Ludovic Orban.

comisarul european pentru Transporturi comisar european pentru Transporturi Dăncilă merge cu trenul Dăncilă o susține pe Rovana Plumb comisar european român pentru Transporturi Biletele pentru persoanele cu handicap departament pentru infrastructură la Guvern

„Am avut o discuţie în timpul mandatului meu, până la moţiune, după moţiune nu am mai vorbit cu doamna Ursula von der Leyen. Dar eu consider că şi doamna Ursula von der Leyen trebuie sa   respecte legea. Atâta timp cât avem un, chiar dacă este interimar, un Guvern socialist, de aici trebuie să vină propunerea pentru următorul comisar. Nu poate preşedintele României şi nu poate face nici domnul prim-ministru desemnat propunerea de comisar. Atâta timp cât la Palatul Victoria este acest Guvern interimar, propunerea trebuie să vină din partea premierului interimar”, a   decalrat Viorica Dăncilă duminică seara la Antena 3.

CE va continua discuțiile privind comisarul european pentru Transporturi

Reprezentanţii Comisiei Europene vor continua contactele cu autorităţile române, la fel cum vor continua şi cele cu Ungaria şi Franţa privind   nominalizarea pentru funcţia de comisar european, având în vedere toate echilibrele care trebuie realizate, precum competenţele necesare, aspectele ce ţin de integritate şi inclusiv paritatea femei – bărbaţi în noua Comisie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că s-a întâlnit cu preşedintele-ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care i-a spus că este „foarte îngrijorată” de situaţia comisarului din   partea României.

Pâmă acum, Rovana Plumb și Dan Nica au fost respinși la Bruxelles și nu au putut fi nominalizați drept comisar european pentru Transporturi, portofoliu care i-a revenit României.

Ultimele Articole