spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Comisar UE estimeaza un nou termen pentru Magistrala 6 de metrou

Comisarul european Corina Creţu a explicat care este stadiul proiectului de construire a Magistralei 6, cea care va face legatura intre Bucuresti si Aeroportul Internațional “Henri Coandă”.

“Iniţial serviciile noastre au cerut câteva informaţii suplimentare iar acum proiectul este în evaluare. După finalizarea evaluării, DG Regio va putea lua o decizie finală, eu sper cât mai curând pentru a putea începe licitaţiile cât mai curând. […] Au existat o serie de deficienţe legate de acest proiect în ceea ce priveşte programul care a fost prezentat iniţial […] dar aşa cum am spus, autorităţile române au oferit toate clarificările necesare în ultimele luni. Sper că va fi un rezultat pozitiv”, a declarat Comisarul european pentru politica regionala, Corina Creţu, în cadrul unei emisiuni a postului TV Antena 3.

Referitor la data la care ar putea începe efectiv lucrările de construire a noii magistrale de metrou, Corina Creţu a precizat ca “atunci când vine vorba de implementare, e responsabilitatea statelor membre. În funcţie de cât de mult va dura licitaţia, de contestaţii… Faptul că nu avem o perioadă de timp maximă de soluţionare a contestaţiilor duce la întârzierea multor proiecte.”

„Pe transport nu mai avem alt proiect. După analiză totul este în mâna autorităților române. Sperăm să fie gata la jumătatea lui 2019.”, a declarat Comisarul european Corina Crețu.

Valoarea totala a investitiei pentru legatura retelei de metrou cu Aeroportul International „Henri Coanda” – Otopeni este de 5,29 miliarde de lei, inclusiv TVA, (un miliard de euro) lungimea totala fiind de 14,2 km.

Reamintim ca linia va fi construita de la statia de metrou 1 Mai, traseul urmand sa aiba 12 statii pana la Aeroportul Aeroportul „Henri Coanda”. De asemenea, un numar de 12 trenuri vor efectua transportul pasagerilor pe noua linie de metrou.  Aceasta va asigura si legatura directa intre Gara de Nord si Aeroport.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole