sâmbătă, mai 4, 2024
spot_img

Un comisar-șef de poliție, fost șef la Fisc numit în conducerea Ministerului Transporturilor

Un comisar-șef de poliție din Timiș, fost șef în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, a fost numit în conducerea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

”Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ion Damian, director general al Direcției generale de control din cadrul Corpului de control al prim-ministrului, exercită cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, pentru o perioadă de 6 luni”, se arată în decizia semnată de premierul Nicolae-Ionel Ciucă și contrasemnată de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Conducerea Ministerului Transporturilor, completată cu un polițist din județul lui Grindeanu

Ion Damian a fost comisar-șef de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara și apoi la Direcția Generală Anticorupție Timiș (județul din care provine actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu). În anul 2012, el a plecat la București, unde a fost numit director al Inspecției Fiscale din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), mai pe românește Fiscul.

După câțiva ani, Ion Damian a fost numit şeful direcţiei de Integritate din ANAF, iar apoi promovat de fostul șef al instituției Dragoş Doroș în importanta funcţie de director al Direcţiei de Executări Silite şi Cazuri Speciale. Din această postură, în care a activat până anul trecut, Ion Damian a coordonat toate dosarele de recuperare de prejudicii ale ANAF.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole