spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Ioan Pintea și Dan Costescu la Comandamentul Central de Iarnă. Pregătiri pentru ninsoare

Ministrul Cătălin Drulă a convocat joi după amiază Comandamentul Central de Iarnă, din care fac parte inclusiv șefii companiilor feroviare. Ioan Pintea și Dan Costescu au fost prezenți.

În contextul ultimelor avertizări meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie, ministrul Cătălin Drulă le-a cerut conducerilor companiilor din Comandament să se asigure că în această perioadă circulația, indiferent de modul de transport, se va desfășura în condiții de siguranță și să coordoneze activitățile astfel încât toate persoanele să ajungă cu bine la destinație.

În ceea ce privește infrastructura feroviară sunt activate comandamentele locale de iarnă pe fiecare regională.

Sunt pregătite pentru intervenție 33 de pluguri (15 hidraulice și 18 simple), 108 mijloace de intervenție (drezine CIRA și UAM) și 74 de drezine pantograf. Totodată la nivelul rețelei feroviare gestionate de către CFR infrastructură sunt funcționale 2.835 de instalații pentru topirea zăpezii și a gheții și sunt montate 21.995 bucăți panouri parazăpezi, în zonele de linii cu risc major de înzăpezire. Stocul de combustibil necesar pentru funcționarea mijloacelor de intervenție este de 644 tone.

În cazul transportului feroviar de călători cu operatorul național, CFR Călători, au fost luate măsuri pentru ca, în cazul apariției unor evenimente care determină oprirea trenurilor pe traseu, să fie asigurat transferul călătorilor, împreună cu cei de la CFR Infrastructură, dar și acordarea de asistență. Totodată, sunt asigurate locomotive Diesel apte pentru remorcarea trenurilor de călători și personal pentru deservirea acestora.

Cătălin Drulă la Comandamentul Central de Iarnă: ”Nimeni nu are voie să se declare luat prin surprindere”

”Am vrut să transmit tuturor celor din Comandamentul Central de Iarnă, de la nivelul ministerului, că de acțiunile lor depinde desfășurarea în bune condiții a circulației rutiere, feroviare, aeriene și navale. Este, ca de obicei, un moment important pentru managerii de companii pentru că munca lor este în primul rând în folosul oamenilor. Toți factorii implicați mi-au comunicat că sunt pregătiți să intervină ca urmare a codului galben de vânt, viscol și polei din următoarele zile. Nimeni nu are voie să se declare luat prin surprindere. Toate deciziile din această perioadă trebuie să asigure siguranța oamenilor, asta este prioritatea pe care o aveți. Nu voi accepta întârzieri sau scuze din partea nimănui și voi verifica cum sunt puse în aplicare planurile care mi-au fost prezentate”, a precizat ministrul Cătălin Drulă.

Ultimele Articole