joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Colaborare SNCF Réseau-Haropa Port pentru performanța sistemului feroviar

O colaborare SNCF Réseau-Haropa Port a fost stabilită în cadrul inițiativei de performanță a regularității liniilor PERL (acronimul francez pentru Performance Régularité Lignes). Este vorba de creșterea performanței sistemului feroviar între rețeaua de linii ferate exploatată de Haropa Port și rețeaua feroviară națională din Franța exploatată de SNCF Réseau.

Punctualitatea trenurilor la sosirea și la plecarea din portul Havre este o componentă esențială a regularității atât a trenurilor de marfă, cât și a ansamblului sistemului feroviar din Hexagon.

În acest context, SNCF Réseau și Haropa Port au pus la aceeași masă actorii principali care participă la serviciul feroviar de transport de mărfuri în portul Havre: gestionarii infrastructurilor feroviare (SNCF Réseau și Haropa Port); reprezentantul platformei multimodale Le Havre Terminal Exploitation; principalii operatori feroviari (RégioRail, Captrain, Naviland, Fret SNCF, NRS).

Inițiativa PERL de colaborare SNCF Réseau-Haropa Port are la bază acțiuni similare deja implementate cu succes în alte noduri feroviare majore pentru marfă, cum ar fi Dourges, Perpignan, Vénissieux, Woippy, Valenton, Sibelin dar și Bettembourg în Luxemburg. Ea este compusă din acțiuni operaționale concrete, precum un checklist comun cuprinzând toate etapele de compunere și de circulație a unui tren de marfă și reuniuni regulate de dialog și de urmărire a progreselor, permițând luarea eventualelor măsuri corective sau complementare.

4.000 de trenuri anual în portul Havre

Primul port feroviar de mărfuri din Franța, Haropa Port participă la circulația a aproape 4.000 de trenuri pe an cu plecare/sosire la/de la Havre și și-a înscris în proiectul său strategic 2020-2025 obiectivul de a-și dubla partea sa modală.

În acest context, Haropa Port se ambiționează să tripleze volumele de containere transportate pe calea ferată. Pentru a răspunde acestui obiectiv, Haropa Port a lansat proiectul Ambiție feroviară 2025 (în original Ambition ferroviaire 2025), cu o valoare de 15 milioane de euro. Punerea în practică a acestui proiect va permite funcționarea unei rețele feroviare portuare eficace, cu rol de interfață între poarta de intrare a mărfurilor în Havre și rețeaua națională.

”Inițiativa PERL, în parteneriat cu SNCF Réseau, are ca obiectiv ameliorarea calității serviciilor și performanța sistemului feroviar. Ea se înscrie în cadrul acțiunilor derulate de Haropa Port și SNCF Réseau în favoare modului feroviar pentru transportul mărfurilor”, a declarat Florian Weyer, director general delegat al Haropa Port.

Ultimele Articole