spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

CNSC respinge cererile de suspendare a licitației de rame regionale. Judecarea contestațiilor însă continuă

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis zilele trecute continuarea licitației pentru achiziția a 62 de trenuri regionale, respingând una dintre cererile producătorilor, și anume cea privind suspendarea procedurii.

Aceasta nu înseamnă respingerea contestațiilor depuse de cei trei producători (PESA Polonia, Siemens Germania și Alstom Franța) după cum eronat a titrat un site de știri.

De altfel, chiar încheierea CNSAC afirmă că PESA a cerut „obligarea autorității contractante la eliminarea contradicțiilor din răspunsurile la solicitările de clarificări aferente loturilor 1, 2 și 3 și obligarea autorității contractante la prelungirea perioadei de depunere a ofertelor”, Siemens „anularea ca nelegale a răspunsurilor de clarificare publicate de ARF la unele întrebări”, iar „Alstom anularea parțială a răspunsului consolidat la clarificări”.

CNSC nu se pronunță asupra acestor capete, ci doar „Respinge, ca nefondate, cererile de suspendare a procedurii de atribuire”.

De altfel, luni, compania Alstom a depus cauțiunea necesară judecării cauzei, fiind absurd ca a doua zi CNSC să îi respingă integral contestația.

Mai multe despre aspectele contestate de cei trei producători aici și aici.

 

 

Ultimele Articole