Cluj: planuri pentru culoare unice dedicate tramvaielor si extinderea liniilor

Dupa ce anul trecut au fost introduse benzi dedicate transportului in comun intre Bulevardul 21 decembrie 1989 si strada Memorandumului, Primaria Cluj are in plan crearea de culoare dedicate pentru tramvaie.

“Am cerut specialistilor sa identifice solutii, sa propuna modalitati prin care putem face un culoar dedicat tramvaiului in Cluj-Napoca. Stiu, la prima vedere e greu. Dar nu imposibil. Nu e normal sa vezi pe Splaiul Independentei 120 de oameni stand in tramvai in spatele unei masini unde sunt maxim doua persoane”, a spus primarul Emil Boc la o emisiune la radio.

Este de asemenea luata in calcul si extinderea retelei de tramvai pana in Floresti. Aceasta va fi posibila dupa ce se va face centura metropolitana.

“Extindem si reteaua de tramvai mai ales ca noi vom cumpara si destul de multe tramvaie in perioada urmatoare la Cluj printr-o licitatie pe fonduri europene. Avem in vedere ca solutie in anii ce urmeaza de extindere a tramvaiului spre Floresti, pornind de la realizarea centurii metropolitane si de la realizarea centurii mici prin spatele mall-ului. Cand DN 1 se elibereaza poti sa te duci cu tramvaiul sau troleibuzul spre Floresti si sa creezi un culoar dedicat pentru tramvaie prin oras.  … Prima data va fi centura metropolitana, extinderea tramvaielor si etapa a treia metroul, ca viziune de dezvoltare a Clujului,” a mai precizat Emil Boc.