Cluj-Napoca primeste o singura oferta in licitatia pentru tramvaie noi

23 mai 2018

Astra Vagoane Calatori este unicul ofertant pentru procedura de achizitie a 22 de tramvaie noi, lansata de catre Municipiul Cluj-Napoca. Reprezentantii Primariei Cluj au declarat pentru Club Feroviar ca in prezent se analizeaza oferta depusa de catre producatorul aradean de material rulant.

Valoarea estimata pentru cele 22 de tramvaie este de 190 milioane lei, fara TVA,  (41 milioane euro). Primaria municipiului Cluj-Napoca mentioneaza ca va fi incheiat un acord-cadru, cu o singura companie, pentru furnizarea tramvaielor. Durata acordului va fi de patru ani.

Reamintim ca licitatia a fost lansata in luna februarie a acestui an si cu toate ca termenul initial pentru depunerea ofertelor fusese stabilit pana la data de 19 martie, acesta a fost ulterior prelungit pana la data de 18 mai.

Criteriul de atribuire va urmari cel mai bun raport calitate-pret in ceea ce priveste pretul ofertei  cu o pondere de 80%. O pondere de 10% va avea si criteriul privind numarul de calatori transportati peste valoarea minima impusa, cu respectarea standardului de 1 calator/0,125 mp.

Mai departe, garantia extinsa peste limita minima impusa in caietul de sarcini (5 ani sau 350.000 km), dar nu mai mult de 10 ani (sau 700.000 km- raportat la 70.000 km/an),va avea tot o cota de 10% in ceea ce priveste criteriile de atribuire.

Potrivit acordului-cadru se vor incheia mai multe contracte subsecvente in cadrul carora pot fi livrate unul pana la trei tramvaie. Un contract subsecvent poate fi incheiat la fiecare 6 luni sau mai putin (de la data semnarii acordului-cadru), dar trebuie sa se aiba in vedere termenul de livrare de 11 luni.

Reamintim ca la inceputul lunii mai Primaria Cluj-Napoca a depus cereri de finantare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru sustinerea transportului electric nepoluant in oras. In aceasta cerere de finantare este cuprinsa si achizitia celor 22 de tramvaie noi.

Foto: Transylvania Cam