Cluj a depus cereri de finantare UE pentru achizitia de tramvaie

Primaria Cluj-Napoca a depus cereri de finantare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru sustinerea transportului electric nepoluant in oras prin achizitionarea a 30 de autobuze electrice, 50 de troleibuze si 24 de tramvaie, a anuntat primarul Emil Boc. Achizitia tramvaielor este estimata la 51 de milioane de euro, cu TVA inclus.
Cererile de finantare vor intra in faza de evaluare la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, urmand ca, dupa ce acestea trec de toate etapele de evaluare, sa fie transmise catre Autoritatea de Management a POR pentru semnarea contractelor de finantare.
Mentionam ca in luna februarie, Municipiul Cluj-Napoca a lansat licitatia pentru achizitia a 22 de tramvaie.
Municipiul Cluj-Napoca are alocata prin Axa 4 din Programul Operational Regional 2014-2020 suma de 45 milioane euro. Cererile de finantare depuse pana acum depasesc aceasta suma in procent de aproximativ 220%, conform precizarilor ca vor fi alocate sume suplimentare in baza documentelor europene si guvernamentale care permit supracontractarea cu pana la 200%. Primaria Cluj-Napoca este pregatita pentru situatia in care se vor realoca bani de pe alte programe operationale sau in eventualitatea in care nu se depun suficiente proiecte la nivel national.
Primaria Cluj-Napoca si Compania de Transport Public vor sustine si din resurse proprii, pe langa fondurile europene disponibile, trecerea la un transport public nepoluant in oras, dupa modelul oraselor europene cu politici publice de sustinere a transportului public nepoluant.