spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

CFR SA caută furnizor pentru 160.000 de seturi de cleme pentru prinderea șinelor

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA caută furnizor pentru 160.000 de seturi de cleme pentru prinderea șinelor.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Cleme SKL 24”. Valoarea totală estimată a contractului este de 16.806.722,69 lei, echivalentul a aproximativ 3,4 milioane de euro.

Fixarea șinei pe traversă se face prin intermediul unor piese metalice care asigură transmiterea eforturilor din șină în traverse. Clemele elastice sunt elemente care asigură prinderea șinei de traversă și sunt confecționate din oțeluri speciale cu o rezistență mecanică sporită, care asigură o bună comportare la solicitări repetate (oboseală), se arată în anunț. Forma și dimensiunile clemelor elastice asigură o fixare sigură a șinei de traversă.

Cleme pentru prinderea șinelor, folosite la lucrările de reparație a căii ferate

O soluție modernă de prindere a șinei de traversă o reprezintă clema SKL, care a fost folosită cu succes în cadrul lucrărilor de reparație a liniilor de cale ferată. Datorită bunelor rezultate în exploatare, în special pe sectoare de linie cu solicitări importante, pentru reducerea cheltuielilor de exploatare se impune echiparea suprastructurii căii cu cleme SKL. În timpul exploatării, din cauza solicitărilor repetate, clemele SKL se uzează sau se corodează, motiv pentru care trebuie înlocuite.

Cantitatea ce se dorește a fi achiziționată este de 160.000 de seturi. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 10 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 10 mai 2023.

Ultimele Articole