sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Clarificări cerute de către Club Feroviar Guvernului după întâlnirea conspirativă Traian Preoteasa – Călin Mitică

Publicația Club Feroviar a trimis șefului Guvernului, Marcel Ciolacu, președintelui Senatului, Nicolae Ciucă, și președintelui Consiliului de Administrație al CFR Călători, profesorul Gabriel Popa, două solicitări de investigare după întâlnirea conspirativă din data de 18 iulie între șeful CFR Călători, Traian Preoteasa și patronul TFC și Remarul 16 Februarie, Călin Mitică, întâlnire care sfidează orice reguli morale și legale privind conflictul de interese.

În solicitarea trimisă, Cosmin Botez, coordonatorul publicației Club Feroviar, arată că scopul solicitării este obținerea unui răspuns clar, tranșant, fără echivoc din partea destinatarilor, după ce CFR Călători a răspuns în mod neconcludent și evaziv întrebărilor formulate de noi. În scrisori se atrage atenția că întâlnirea celor două persoane sus-menționate poate pune în pericol printr-o eventuală manipulare a licitațiilor invesțițiile din sectorul feroviar derulate prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență al României aprobat de Consiliul UE) și că Remarul 16 Februarie are sechestrate mai multe automotoare Siemens ale CFR Călători, fapt care face și obiectul unor procese în instanță și rapoarte ale organelor publice de control, precum Corp Control Guvern, Ministerul Transporturilor și Curtea de Conturi.

Redăm scrisorile trimise:

„Mă adresez dumneavoastră pentru că am solicitat un răspuns companiei CFR Călători referitor la un eveniment la care am asistat întâmplator în data de 18 iulie și în care persoanele implicate sunt directorul companiei CFR Călători, Traian Preoteasa și patronul TFC și Remarul 16 Februarie, Călin Mitică, după cum a relatat aici clubferoviar.ro, publicația pe care o conduc. În această calitate, dar și pentru că sunt preocupat de bunul mers al sistemului feroviar din România, iar întâlnirea celor două persoane sus-menționate poate pune în pericol printr-o eventuală manipulare a licitațiilor investițiile din sectorul feroviar, derulate prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență al României aprobat de Consiliul UE), am înaintat o solicitare către compania CFR Călători, bineințeles ținând cont în primul rând de faptul că aceasta are responsabilități importante în domeniu. Am primit un răspuns neconcludent și evaziv care denotă lipsa de transparență a companiei CFR Călători. Urmare a acestui fapt, am rugămintea să interveniți în acest caz care trebuie investigat în mod corespunzător și să luați măsurile necesare care să asigure o comunicare eficientă între toate companiile de stat, presă și orice cetățean al acestei țări. În fișierul atașat, aveți răspunsul CFR Călători pe care îl considerăm un afront adus presei și opiniei publice. Vă mulțumesc pentru atenția acordată și sper că veți acționa în vederea clarificării acestei situații.”

Vezi FOTO. Traian Preoteasa și Călin Mitică, surprinși în flagrant la mall. Au pornit alarmele

Reamintim că la data de 18 iulie, Traian Preoteasa și Călin Mitică au fost surprinși în flagrant la o întâlnire de taină pe care o aveau la Băneasa Shopping City, mall-ul din nordul Bucureștiului deținut de omul de afaceri Puiu Popoviciu. Atunci când au fost ”deconspirați”, cei doi au luat-o la fugă – patronul Transferoviar Călători pe scări, iar șeful CFR Călători pe ieșirea de urgență, declanșând alarmele în tot mall-ul.

Citește și Facem reconstituirea întâlnirii Traian Preoteasa-Călin Mitică. De ce nu trebuiau să se vadă cei doi

Faptul că directorul general al operatorului feroviar de stat discută cu patronul principalului său concurent, care este totodată și reparator de material rulant ce poate participa la licitațiile aflate în curs cu bani din PNRR pentru modernizarea de vagoane și locomotive, ridică multe semne de întrebare. Și, dacă nu aveau nimic de ascuns, de ce au fugit? Cei doi erau așezați pe o bancă, într-un colț departe de ochii lumii, între mai mulți pereți, stâlpi și ceea ce părea un loc de depozitare pentru materialele personalului mall-ului. În momentul în care patronul Club Feroviar i-a întrebat ce fac acolo, Traian Preoteasa și Călin Mitică au rupt-o la fugă. Patronul TFC și al Remarul 16 Februarie a luat-o la sănătoasa pe scări în sus, căci se aflau la parter. În ceea ce-l privește pe șeful CFR Călători, acesta a încercat să dispară pe ieșirea de urgență, moment la care au pornit alarmele.

Ultimele Articole