spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

CJ Mureș preia mocănițele, dar nu le va desființa

Consiliul Județean Mureș intenționează să preia toate liniile de căi ferate înguste din județ, pentru care s-a și depus un proiect de lege în acest sens, în Parlamentul României.

Sursa foto: AeAgency.ro

Președintele CJ Mureș, Peter Ferenc a precizat că nu se pune problema desființării traseelor existente, pe care circulă mocănița, potrivit radiomures.ro. „Am depus un proiect în Parlament, prin care să preluăm toate liniile înguste din județul Mureș, ceea ce însumează peste 100 de kilometri, iar pe acest traseu să creăm piste de biciclete. Nu dorim să stricăm nimic, dorim să menținem tot ceea ce există pe aceste linii înguste. Deci, momentan sunt două trasee unde funcționează acea mocăniță, care chiar este o atracție turistică. Aceste trasee au o lățime care ajunge și la 8-9 metri, deci se poate ca cele două trasee să existe împreună”.

În județul Mureș, mocănița mai circulă pe linia ferată cu ecartament îngust pe traseul dintre Sovata și Câmpu Cetății, care măsoară 14 km lungime.

Până în septembrie turiștii pot călători cu mocănița zilnic, cu excepția zilelor de luni, punctul de plecare fiind gara Gara Mică din Sovata.

Citește aici mai multe despre subiect Lucian Bode, ministrul Transporturilor, inițiator al unei legi care ar putea duce la închiderea unei mocănițe

(D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole