spot_img
luni, noiembrie 29, 2021
spot_img

Vinci a semnat un contract de 970 milioane de euro cu City Rail Link în Noua Zeelandă

Compania franceză Vinci a anunțat semnarea unui contract de 970 milioane de euro cu proiectul City Rail Link pentru proiectarea și construcția unei prelungiri de cale ferată în Noua Zeelandă.

City Rail Link

Este vorba de un contract de 1,658 miliarde de dolari neo zeelandezi pentru lotul trei al programului City Rail Link, pe care și l-a adjudecat gigantul francez BTP Vinci Construction.

Vinci va trebui ca până în 2024 să proiecteze și să construiască 3,54 km de cale ferată, din care 3,2 km prin tunel, și trei noi stații, din care două subterane, la Auckland, în Noua Zeelandă.

Tunelurile vor fi săpate de o ”cârtiță” cu diametrul de 7,18 m. Acest contract, adjudecat de asocierea Link Alliance, va reuni în aceeași echipă două filiale ale Vinci și partenerul lor Downer.

City Rail Link, un proiect ambițios

Cu un cost total de 4,419 miliarde de dolari neo zeelandezi (2,586 miliarde de euro), această nouă linie va trebui să unească stațiile existente Britomart și Mount Eden și are ca obiectiv dublarea numărului de călători până în centrul orașului Auckland.

Ea va putea transporta aproximativ 54.000 de pasageri pe oră, la orele de vârf, potrivit Vinci.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole