spot_img
joi, decembrie 2, 2021
spot_img

Fostul ministru Răzvan Cuc spune că Guvernul Florin Cîțu vrea să vândă CFR Marfă

Fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc (PSD) spune că Guvernul condus de Florin Cîțu vrea să vândă CFR Marfă și Tarom, chiar dacă au pierderi.

Cîțu vrea să vândă CFR Marfă listele PSD la parlamentare scandal Răzvan Cuc-Iosif Szentes alegerile locale Răzvan Cuc-Marcel Boloș moțiunea de cenzură Cuc declară război FCC

Senatorul consideră că este o ruptură logică între ceea ce afirmă Guvernul legat de vânzarea companiilor la care statul e acționar. Pe de-o parte, spune Cuc, Guvernul susține că vrea să vândă doar acțiunile din „companiile neprofitabile”, iar pe de altă parte senatorul PSD se întreabă ce mari companii ar fi interesate să cumpere entități neprofitabile.

”Guvernul a început asaltul asupra companiilor românești pe care vrea să le vândă cu orice preț. Astăzi (marți – n.red.), în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Senat a trebuit să ne luptăm cu proiectul de Ordonanță de Urgență prin care oastea lui Cîțu vrea să permită vânzarea participațiilor statului în companiile românești. Din păcate, cu 6 voturi pentru și 5 împotrivă, coaliția pentru distrugerea României PNL-USR-UDMR a trecut proiectul prin comisie… În plină pandemie, atunci când liberalii făceau afaceri murdare chiar și cu măștile de protecție, PSD a inițiat și am votat pentru a interzice pentru 2 ani aceste vânzări. Președintele și liberalii săi au înghițit greu această lege. Au contestat-o la CCR, dar contestația le-a fost respinsă. În vreme de criză, ai grijă de averea ta, nu o vinzi! Mai ales că prețul este mic în perioadă de criză”, a scris Răzvan Cuc pe pagina sa de Facebook.

Cuc: Cîțu vrea să vândă CFR Marfă. Mă întreb ce mari firme străine ar fi interesate

Fostul ministru continuă, condamnând intenția Executivului. ”Dl Cîțu atacă din nou. Nu are stare, vrea să modifice legea. Vorbește despre vânzarea de acțiuni doar în cazul unor „companii neprofitabile”. Concret, guvernul vrea să mărite Tarom și CFR Marfă. Păi, dacă sunt neprofitabile, câți bani am putea lua pe aceste companii? Nu ar fi mai bine să căutăm niște oameni competenți care să le facă profitabile? Oameni cărora să le pese de țară? Mă întreb ce mari firme străine ar fi interesate să cumpere ceva neprofitabil în România? De ce? Și ce garanții poate oferi acest guvern incompetent și ahtiat după bani că nu va declara și alte companii ca fiind neprofitabile? Niciuna! Atât știe dl Cîțu – să vândă și să se împrumute!…Nu, măi, băieți, nu puteți scoate țara la mezat doar pentru că sunteți voi incompetenți! Și nici pentru că șefii voștri iau poziția de drepți în fața altor interese decât cele românești!”, a mai scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Fostul Parlament a votat Legea nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică, lege prin care s-a reglementat interdicția, pentru o perioadă de doi ani de zile, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la instituţii de credit, precum şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar, indiferent de cota de capital social deţinută.

Legea a fost modificată prin OUG, dar vechiul Parlament a repus legea în vechea formă. Guvernul a atacat-o la CCR fără succes, iar acum Senatul dezbate cererea de reexaminare a legii care modifică OUG în sensul dorit de fostul Legislativ. (A.B.)

CITEȘTE și Analiză. Ce mai este de vândut, domnule Cîțu?

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole