spot_img
luni, octombrie 18, 2021
spot_img

Cîțu a demis pluseriștii din conducerea Transporturilor. Mesajul unui secretar de stat demis

Premierul Florin Cîțu i-a demis miercuri pe toți cei 26 de secretari de stat ai USR PLUS. Deciziile de demitere au fost publicate deja în Monitorul Oficial. La Transporturi, destituirile i-au vizat pe Horațiu Cozma, Adrian Covăsnianu și Costin Țîră Rădulescu. În funcție au mai rămas trei secretari de stat, respectiv doi de la PNL și unul de la UDMR. Adrian Covăsnianu a adresat un mesaj pe Facebook după destituirea sa.

secretar de stat la Transporturi

„Final de aventură la Ministerul Transporturilor! Astăzi 08.09.2021 conform Deciziei Prim-Ministrului, publicată în Monitorul Oficial, am fost eliberat din funcția de Secretar de Stat al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii!”, a scris el.

Pe partea transporturilor feroviare, el a scris: 

Viața merge mai departe și cel mai important este ca:

  • În februarie 2022 să se finalizeze Studiul de Fezabilitate pentru modernizarea căii ferate Roman-Iași-Frontieră. Precizez că in cadrul acestei investiții am corelat proiectul de modernizare a căii ferate cu trenul metropolitan Iași, am propus dublarea liniei de CF de la Socola Triaj la Ungheni și inclusiv electrificarea M600 până la granița României cu Moldova.
  • Proiectul pe care l-am inițiat cu privire la eliminarea restricțiilor de viteză pe regionalele Iași, Galați și București să CONTINUE! Pe Ploiești-București am eliminat toate restricțiile de viteză deja. Până în decembrie 2021 se vor elimina și alte restricții ce vor conduce la economii de timp de minute bune!
  • Odată cu rectificarea bugetară aprobată, prin creditul de angajament pe care l-am propus în scopul de a crea premisele procedurale pentru lansarea licitației de PROIECTARE pentru modernizarea căii ferate și electrificarea magistralei M600 Iași-Bârlad-Tecuci. E nevoie de opt milioane de lei pentru Studiul de Fezabilitate.
  • Anul feroviar al căilor ferate – eveniment pe care l-am gestionat cu reprezentanții Comisiei Europene – în perioada 17-19 septembrie va consemna traversarea României cu trenul Connecting Europe Express pe traseul Giurgiu – București – Brașov – Sibiu – Cluj-Napoca – Oradea – Arad. Urez mult succes autorităților locale și naționale pentru buna desfășurare a evenimentelor.
  • Propunerile legislative, administrative, grupurile de lucru pe care le-am creat (Gara de Nord, Magistrala M4 Gara de Nord-Progresu) să CONTINUE! Consider că LUPTA nu s-a terminat, ci doar s-a consumat o etapă! Eu sunt o persoană de anduranță!”, a scris Covăsnianu. (D.C.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole