sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Circulație simplificată a trenurilor între Ucraina și Moldova. Până acum, trei zile pentru câteva zeci de km în Ucraina

Rada supremă a Ucrainei a ratificat amendamentele la Acordul interguvernamental dintre Ucraina și Republica Moldova privind activitatea transportului feroviar, menite să asigure o circulație simplificată a trenurilor peste frontiere a trenurilor de marfă.

Potrivit infotag.md, acest lucru a fost anunţat de Ministerul Dezvoltării Comunităţilor, Teritoriilor şi Infrastructurii din Ucraina.

Aceste modificări vor face posibilă efectuarea traficului de tranzit pe tronsonul Etulia (Moldova) – Reni (Ucraina) – Giurgiulești (Moldova) fără o staţionare de trei zile în Reni.  Trebuie precizat că transportul între localitățile Rep. Moldova nu se putea face decât cu tranzit prin Reni, Ucraina, din cauza intersectării acestei țări de către ruta feroviară. Aici procedurile de tranzit presupuneau o staționare de până la trei zile.

Proceduri pentru circulație simplificată a trenurilor

Prevederile vor fi aplicate garniturilor de tren de toate formele de proprietate și mărfurilor care merg din stațiile din Moldova și Ucraina sau în tranzit prin teritoriile acestora în direcția Giurgiulești (Moldova) și Galați-Larga (România). Modificările adoptate vor spori capacitatea punctelor de trecere Fricăţei-Etulia și Reni-Giurgiulești.

„Modificările au fost elaborate de comun acord cu partea moldovenească timp de aproximativ un an. Ele oferă o oportunitate de a accelera și de a crește transportul feroviar de mărfuri între Ucraina și Moldova”, a menţionat ministerul.

Ultimele Articole