duminică, mai 28, 2023
spot_img

Circulație la cale liberă pe M800 București-Constanța, din cauza unei bariere talonate

Luni dimineață este circulație la cale liberă pe M800 București-Constanța, din cauza nefuncționării unei bariere de pe traseul spre malul mării.

La trecerea la nivel cu calea ferată de la Dragoș Vodă este o barieră talonată, fapt ce a impus trecerea garniturilor la sistemul de circulație la cale liberă, după cum au precizat pentru Club Feroviar responsabilii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA. Circulația la cale liberă presupune o viteză maximă de 50 km/oră, față de 160 km/oră, cât permite Magistrala 800, după reabilitare.

Cel mai probabil, cumpăna barierei a fost acroșată de un autovehicul, ceea ce ulterior a determinat imposibilitatea coborârii ei automate.

Circulație la cale liberă pe M800. IR 1581 a întârziat 34 de minute

Acest incident a cauzat întârzieri în circulația trenurilor spre litoral. Bunăoară, trenul IR 1581, care a plecat din București Nord la ora 7,20 și ar fi trebuit să ajungă la Constanța la ora 9,31 a avut o întârziere de 34 de minute.

Călătorii din tren care aveau bilete în continuare spre Mangalia (câteva zeci la număr), cu Regio 8385, cu plecare la ora 10,00, au stat cu sufletul la gură, temându-se că vor pierde legătura. Din fericire pentru ei, trenul Regio a așteptat sosirea garniturii de la București, pentru a prelua călătorii. R 8385 a plecat din stația Constanța cu o întârziere de șapte minute, potrivit informațiilor oficiale ale Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Ultimele Articole