sâmbătă, iunie 29, 2024
spot_img

Circulație întreruptă între Videle și Giurgiu. Patru trenuri anulate

CFR Călători informează că circulația trenurilor pe secția Videle – Giurgiu este temporar întreruptă din cauza tamponării dintre două locomotive. Sunt patru trenuri anulate.

Acestea aparțin unor operatori privați de marfă între stațiile Toporu și Chiriacu, potrivit unui comunicat al CFR Călători.

Trenuri anulate

Până acum au fost anulate următoarele trenuri de călători:

–          Trenul R 9340 Giurgiu Nord-București Nord

–          Trenul R 9341 Videle – Giurgiu

–          Trenul R 9342 Giurgiu – Videle

–          Trenul R 9343 Videle – Giurgiu

La fața locului s-au deplasat reprezentanții autorităților competente care cercetează cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de intervenție feroviară pentru eliberarea gabaritului.

Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, pot fi posibile întârzieri ale trenurilor de călători, dar și ale altor trenuri din graficul de circulație pentru a se asigura legăturile la trenurile întârziate.

Accidentul s-a produs miercuri dimineață pe secția de circulație 103, Rădulești-Giurgiu, linie simplă neelectrificată, între stațiile Toporu și Chiriacu, la km 31,735.

În coliziunea produsă în linie curentă au fost implicate locomotive aparținând operatorilor Constantin Grup (închiriată la Rail Cargo România) și United Railways.

ISU a informat că doi bărbați, în vârstă de 55 și 58 de ani, au ajuns la spital în această noapte, în urma unui accident feroviar ce s-a produs între localitațile Toporu și Chiriacu. Evenimentul a avut loc la aproximativ un km de Gara Toporu, între două locomotive.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul ISU Giurgiu și ISU Teleorman, cu două autospeciale de stingere, o descarcerare, două ambulanțe SMURD și două ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu. Echipajele au constatat faptul că în locomotive se aflau trei bărbați, găsiți conștienți și cooperanți. Doi dintre aceștia au fost preluați de SAJ și transportați la Uniunea de Primiri Urgențe Giurgiu. Un alt bărbat, în vârstă de 57 de ani, a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportul la spital pentru investigații suplimentare.

Nu au fost afectate liniile de cale ferată, fiind avariate doar cele două locomotive. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Aghireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole