spot_img
sâmbătă, septembrie 24, 2022
spot_img

Circulație feroviară reluată între Pietroșița – Târgoviște – București

Transferoviar Cluj a redeschis circulația trenurilor între Pietroșița, nordul județului Târgoviște – reședința de județ și Capitală.

circulația feroviară la Pietroșița

Locuitorii din nordul județului pot face din nou naveta cu trenul. Începând de ieri, 13 decembrie, a fost reluat reluat traficul feroviar pe ruta Pietroșița – Târgoviște – București. Pentru această rută vor fi introduse garnituri noi și moderne, astfel încât călătorii să poată beneficia de cele mai bune condiții de călătorie.

“Vom introduce doar garnituri noi, moderne, pe această rută, începând cu 13 decembrie. Ne bucurăm să putem opera pe traseul București-Târgoviște-Pietroșița, mai ales acum, când cel mai sigur mijloc de transport este trenul”, au precizat reprezentanții Transferoviar Călători.

Problemele legate de această secție au început din 2013, când traseul feroviar Târgoviște – Pietroșița s-a închis. Circulația s-a întrerupt pe 15 mai 2013, pin decizia Ministerului Transporturilor, apoi s-a reluat în 2015, dar s-a închis din nou în 2017, pentru a se relua în scurt timp, până la retragerea din 15 decembrie 2019.

Gara Pietroșița, de la poalele Munților Bucegi, a fost construită la începutul secolului trecut și a avut o istorie sinuoasă, iar trenul a circulat la 1 februarie 1912.

În urmă cu un an, dâmbovițenii au inițiat o petiție online în care cereau ca linia Târgoviște-Pietroșița să fie menținută și după data de 15 decembrie 2019. (D.C.)

Ultimele Articole