miercuri, aprilie 17, 2024
spot_img

FOTO Circulație feroviară oprită temporar între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est

Traficul feroviar era oprit marți la orele prânzului între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud – Buzău) pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe linia de contact, în zona km 66+500, și stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația din apropierea căii ferate.

UPDATE ora 13.00. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că traficul feroviar între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud – Buzău) a fost redeschis la ora 12:46, cele 6 trenuri de călători, care au staționat temporar, fiind reînscrise în circulație, pe firul I.

Reamintim că traficul feroviar a fost închis temporar în intervalul orar 11:30 – 12:46, pe ambele fire de circulație, între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est (linia CF Ploiești Sud – Buzău), unde personalul feroviar al SRCF București a acționat pentru îndepărtarea unui arbore căzut pe linia de contact aferentă firului II, în zona km 66+500, iar echipele ISU au intervenit în vederea stingerii incendiului izbucnit la vegetația din apropierea căii ferate.

Următoarele 6 trenuri de călători – IR 10072 (Galați – București Nord), IC 552 (Suceava – București Nord), IR 1751 (București Nord – Suceava), IR 1572 (Galați – București Nord), IR 1660 (Iași – București Nord) și R 5014 (Buzău – București Basarab), care au staționat temporar până la redeschiderea circulației pe firul I, vor ajunge la destinație cu întârziere.

Menționăm faptul că, personalul feroviar intervine în continuare pe firul II între stațiile Valea Călugărească și Ploiești Est, cu drezina pantograf, pentru înlocuirea componentelor avariate (fixatori, izolatori și console) și a firului de contact pe o lungime de 250 m.

Linia de contact pe ambele fire de pe intervalul CF Valea Călugărească – Ploiești Est este scoasă de sub tensiune la această oră pentru a facilita accesul personalului feroviar al SRCF București cu drezina pantograf pentru tăierea copacului căzut pe linia de contact și, totodată, pentru intervenția echipajului ISU în vederea stingerii incendiului izbucnit la vegetație.

Până la finalizarea intervențiilor și retragerea drezinei pantograf din linie curentă, trenurile de călători IR 10072 (Galați – București Nord), IC 552 (Suceava – București Nord), IR 1751 (București Nord – Suceava), IR 1572 (Galați – București Nord) și IR 1660 (Iași – București Nord) sunt oprite temporar în gările Valea Călugărească, Ploiești Sud, respectiv Cricov.

„Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF București depune toate eforturile pentru redeschiderea liniei și reluarea circulației în cel mai scurt timp”, spune CFR SA.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole