marți, iulie 9, 2024
spot_img

Circulație feroviară oprită pe Magistrala 100, din cauza unui incendiu de vegetație

Este circulație feroviară oprită pe Magistrala 100, în sudul țării, marți după amiază, din cauza unui incendiu de vegetație care a izbucnit lângă calea ferată.

UPDATE. Începând cu ora 15:41, circulația feroviară a fost redeschisă în condiții de siguranță, între Coțofeni și Ișalnița, pe ambele fire, toate trenurile care au staționat temporar în gările de pe traseu urmând să fie reînscrise treptat în circulație.

Compania Națională de Căi Ferate a anunțat că între stațiile Cotofeni și Ișalnița circulaţia feroviară este temporar oprită pe ambele fire din cauza unui incendiu de vegetaţie, iar în prezent trei trenuri de călători (R 2082, IR 1823, R 9505) staţionează în gările de pe traseu.

În jurul orei 13:19, la solicitarea pompierilor a fost scoasă de sub tensiune linia de contact pentru intervențiile de lichidare a incendiului.

”Transmitem scuze călătorilor pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că personalul feroviar al SRCF Craiova va depune toate eforturile necesare pentru reînscrierea operativă a trenurilor în circulaţie, după finalizarea intervenţiilor ISU”, se mai arată în comunicatul dat publicității de administratorul infrastructurii feroviare.

Incendiile blochează traficul feroviar

Nu este pentru prima oară în această vară când incendiile de vegetație blochează circulația feroviară.

Cele mai multe astfel de incidente s-au produs pe Magistrala 800 București-Constanța, ultimul având loc duminică, pe 7 iulie, așa cum am scris la vremea respectivă. Un caz similar s-a produs pe 24 iunie, la Fundulea, la întoarcerea din minivacanța de Rusalii. Apoi, patru zile mai târziu, un alt incendiu a stânjenit circulația trenurilor, pe intervalul Medgidia-Mircea Vodă.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole